Baba
Szponzorált tartalom

4 tipp, hogy a tested mellett a lelked is rendben legyen a babavárás ideje alatt (X)

Várandósságunk idején már nemcsak magunk, de magzatunk egészsége és kiegyensúlyozottsága is rajtunk múlik. Éppen ezért a babavárás ideje alatt tudatosabbá kell válnunk a mindennapokban, hogy testi-lelki harmóniánk stabil hátteret teremtsen magzatunk egészséges fejlődéséhez. Cikkünkben összegyűjtöttünk 4 tippet, amikkel ezt megtehetjük.

Miért ugyanolyan fontos a testi és a lelki egészség is a terhesség során?
A kiegyensúlyozott, egészséges test és a nyugodt, stresszmentes lelkiállapot a megfelelő táptalaj kisbabánknak pocakunkban. Hiszen minden rezdülésünket, mozdulatunkat követi és megéli velünk, ezt ne feledjük. Próbáljuk meg tehát biztosítani neki a legjobb körülményeket.

4 tipp, hogy minden rendben legyen a babavárás ideje alatt
1. Táplálkozzunk egészségesen!
Ha az ember már két életért felel, akkor mindenképp alaposan át kell gondolnia a táplálkozását, és kerülni az egészségtelen, gyors ételeket. A megfelelő étkezés minőségi pihenésünkre, eredményes stresszkezelésünkre, lelki nyugodtságunkra is pozitív hatással van!

2. Figyeljünk a vitaminpótlásra!
Egy terhesvitamin speciálisan az ebben az időszakban megnövekedett vitaminigényünkre kínál megoldást, és nem összehasonlítható a multivitaminnal! A terhesvitamin rendszeres szedése segíti a magzat egészséges fejlődését, tartalmazza a megfelelő mennyiségű folsavat, és kiegyensúlyozottabbá válunk tőle.

Mikor kezdjük el szedni?
A legjobb, ha már a babatervezéskor, hiszen így szervezetünket a teherbeesés első pillanatától támogathatjuk.

3. Ne hagyjuk el teljesen a rendszeres testmozgást!
Sokan azt gondolják, hogy a várandósság idején minden korábbi edzést abba kell hagyni, de ez nem teljesen igaz. A legfontosabb, hogy nem szabad túlzásba vinni, hiszen a kulcs a mértékletességben rejlik. A mozgás nemcsak fizikai állapotunkra van jó hatással, hanem lelkileg is támogat, hiszen segít elengedni a stresszt és kellemesen elfáradni a nap végére.

4. Pihenjünk!
Az első trimeszterben nem ritka az extrém fáradtság érzése. Ilyenkor bátran dőljünk le, hagyjunk magunknak megfelelő teret és elegendő időt a pihenésre, hiszen a szervezetünknek most más feladata van. Igyekezzünk éjszaka is minden körülményt biztosítani magunknak a pihentető alvás érdekében.

Mit tilos tenni a terhesség során?
Kerüljük a nyers ételeket, mert ezek olyan kórokozókat tartalmazhatnak, amik káros hatással lehetnek magzatunkra. Emellett kerüljük a szaunázást és a forró fürdőzést is. Továbbá figyeljünk oda a mértékletességre az étkezés és a mozgás kapcsán egyaránt.

Már a teherbeesés előtt érdemes kiemelt figyelmet fordítanunk arra, hogy szervezetünk egészséges, kiegyensúlyozott alapot tudjon biztosítani egy új élet fejlődéséhez. A fenti tippek betartásával és a tudatosabb, egészségesebb, stresszmentesebb mindennapokkal már jó úton haladunk!

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top