nlc.hu
Baba

zaklatás büntetés túlzás

Úgy büntette meg a fiát zaklatásért, hogy az kimeríti a zaklatás fogalmát

Most pedig mindkettejüket zaklatja az internet népe.

Egy – valószínűleg – floridai apa véleményes módszert választott társait zaklató fia megbüntetésére. A Gavin Klein nevű fickó osztott meg TikTokon egy videót, amin az látható, hogy egy srác álldogál az út szélén, kezében tartva egy „I’Am A Bully” feliratú táblát. Eközben pedig

két, a szülőjének látszó illető egy nyugágyban heverészve figyeli őt. 

@userxgwig52jipDads a bully♬ original sound – Gavin Klein

 

Természetesen a gyerekek közötti zaklatás is tűrhetetlen és egy szülőnek mindent meg kell tennie, hogy megszüntesse, ha gyermeke rosszul bánik másokkal. De az a mód, ahogyan a konkrét helyzetet kezelték, vegyes véleményeket váltott ki. A net ítélkezésre azonnal kapható népének több sem kellett a videó láttán, egyből elkezdték osztani a jobbnál-jobb tanácsokat. Annak dacára, hogy szinte semmilyen információ nem ismert a videó születésének körülményeiről.

Leginkább persze a szülőket grillezték:

a jelenetet kamerával rögzítő illető például jól hallhatóan mondja, hogy a jelenet annyira aljas, hogy legszívesebben ott és akkor kiabálna a szülőkkel. Aztán persze nem történik semmi. Az egyik komment szerint „a gyermek nyilvános megszégyenítése nem old meg semmit”. Másik vélemény: „a büntetés még rendben lenne, de a nyilvános megszégyenítés semmire nem tanítja meg a (z egymást zaklató) gyerekeket.” Volt persze, aki a szülőket védte:

„Ha nem értesz egyet a módszerükkel, puhány vagy”.

Vagy: „Ez ám a nevelés. Ezután tuti nem zaklat többet a gyerek!” Végül pedig a lényeg, ami sajnos mindig a pénz: december 24-ig ezt a videót több mint ötmillió felhasználó bambulta végig.

Zaklatás és annak következményei, komolyabban:

  • „Az iskolai bántalmazás olyan, mint egy színjáték, nézők nélkül értelmezhetetlen” – a Békés Iskolák Program működése a gyakorlatban

  • Ne szólj, szám, nem fáj fejem! Ilyen nincs! – megrázó előadás az iskolai zaklatásról

  • Borsos kártérítést kell fizetnie Kevin Spacey-nek a Kártyavár veszteségei miatt

Hirdetés

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top