nlc.hu
Baba

Az első trimeszterben járó kismamák védettségi igazolványa

Elvehetik az első trimeszterben járó kismamák védettségi igazolványát is

Nincs szó arról, hogy rájuk ne vonatkoznának a szabályok.
Várandós nő oltása

Önhibájukon kívül eleshetnek a védettségi igazolvány nyújtotta előnyöktől azok a kismamák, akik terhességük első trimeszterben járnak, ezért nem kérik a védőoltást – hangzott el az RTL Klub Híradójában. A csatornának nyilatkozó orvos szerint egyik oltást sem ajánlott a terhesség 12. hetéig, ez a szakmai szabály már tavaly március óta egyértelmű. Utána viszont igen. A népegészségügy honlapján viszont csak annyi olvasható a témában, hogy veszélyeztetett terhesség esetén halasztható a harmadik oltás.

A Híradó megkereste a Nemzeti Népegészségügyi Központot a kérdéseivel, de az adásig nem válaszoltak. A kormány nemrég jelentette be, hogy február közepétől csak annak lesz érvényes az igazolványa, aki megkapta a három adag vakcinát, vagy még nem telt el hat hónap a 2. beadás után. A Semmelweis Egyetem szülészeti osztályának főorvosa korábban ehhez képest arról beszélt, hogy a harmadik oltást az egész terhesség alatt nem ajánlja.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top