nlc.hu
Baba

Ikerbabái születése után hunyt el egy jászsági édesanya

Ikerbabáit megszülte, majd elhunyt egy jászsági édesanya

A tragédia szomorú előzménye, hogy a nő és férje tíz évig harcoltak azért, hogy szülők lehessenek.

Évekig küzdött azért, hogy édesanya lehessen, ám végül nem vehette kézbe az ikerbabáit Kitti. A fiatal nő április 16-án, pár nappal azután, hogy életet adott a gyermekeinek, elhunyt egy vidéki kórházban – számolt be a végtelenül szomorú esetről a Blikk. Bár Johanna és Barnabás még nem térhettek haza jászszentandrási otthonukba, de egészségesek. Apukájuk, Bagdi Attila a Blikknek nyilatkozott először a velük történt tragédiáról.

gyertya

Fotó: Pixabay

Kitti és Attila tizenkét évig éltek nagy szerelemben egymással. Tíz évvel ezelőtt látták elérkezettnek az időt arra, hogy családot alapítsanak, ám a sors eleinte nem volt kegyes hozzájuk. Úgy döntöttek, belevágnak a lombikprogramba, ami mind fizikailag, mind lelkileg nagy nyomást helyezett rájuk. Ők azonban kitartottak egymás mellett. Szerelmük gyümölcsei, Johanna és Barnabás nyolc hónappal ezelőtt, az ötödik próbálkozásra fogantak meg.

A babavárás időszaka békésen telt, Kitti minden gondolatát az anyaságra való felkészülés töltötte ki. Gyakran éjszakákba nyúlóan olvasott, semmit sem bízott a véletlenre, még arra is többórás kutatómunkát szánt, melyik cumi lesz a legmegfelelőbb a babáknak. Közben a férjével karöltve igazgatta közös álmukat, a Bagdi Tanyát, ahol őstermelőként tevékenykedtek a terhesség időszakában is.

A bentléte alatt végig azzal nyugtattak, hogy bár a vizsgálatok eredményei nem tökéletesek, minden rendben van. Az ikerterhesség miatt veszélyeztetett terhes volt, de meg sem fordult a fejemben, hogy a babák anya nélkül érkezhetnek haza

– mondta a lapnak a megrendült édesapa.

Az apa elmondása szerint feleségénél HELLP-szindrómára gyanakodtak. A szindróma várandós anyáknál jelentkezhet, többek között magas vérnyomással, jobb oldali bordaközi fájdalmakkal és a lábak vizesedésével járhat. Kitti azonban nem rettent meg, végig az tartotta benne a lelket, hogy a babák egészségesek a pocakjában. Johanna és Barnabás április 8-án, a 34. hétre, császármetszéssel születtek meg. Azonnal felkerültek a koraszülött osztályra. Másnap újabb műtétre volt szükség, emiatt Kitti bekerült az intenzívre és, noha úgy tűnt az apa szerint, hogy javul az állapota, két nap múlva végleg lehunyta a szemét. Bagdi Attila két kisbabával maradt egyedül, egy erős, támogató családdal és közösséggel a háta mögött. 

Tíz évig tudtam, mit jelent gyermekekért harcolni. Most végre itt vagyok két babával, de feleség és anya nélkül. Jelenleg az ikreim tartanak két lábbal a földön. Folyamatosan járok be hozzájuk a kórházba, és amikor eljövök tőlük, „halhatatlannak” érzem magam

 – mondta, majd hozzátette: a felesége haláláig nem vette kézbe gyermekeit.

A tragédia nyomán Jászszentandrás polgármestere, Kolláth Bálint gyűjtést kezdeményezett a családnak. A gyerekeknek ebben a helyzetben minden segítség szükséges. A Bagdi családot a következő bankszámlaszámon támogathatja:

Takarékbank 50465538-50000074

Közlemény: adomány

Számlatulajdonos: Kolláth Bálint – Jászszentandrás polgármestere

Emlékezetes, 2017-ben egy másik, hasonló tragédia történt. December 15-én Fábián Tamás felesége, Letti néhány órával azután, hogy három egészséges gyereknek adott életet, belehalt a HELLP-szindróma súlyos, vérzéses szövődményeibe. Az ország egy emberként fogott össze az ikrekért, Lénáért, Miráért, Milánért és édesapjukért.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top