Baba
Szponzorált tartalom

Jó pénzért babaruhát és babakocsit az apróhirdetési oldalakon is lehet vásárolni (X)

A használt babaruhaboltokban való vásárlás számos előnnyel jár – pénzt takaríthat meg vele a ruhákon és más termékeken, amelyekből gyermekei hamarosan kinőnek, ráadásul a pazarlás csökkentésével védi a környezetet. Az online piacterek (pl.: Maxapro.hu, Jófogás, Vatera, Facebook marketplace), ahol a felhasználók használt babacikkeket vásárolhatnak és eladhatnak, nagyszerű lehetőséget kínálnak arra, hogy kevesebbet költsünk babakellékekre. Mindezek mellett a pénzspórolás ilyen formája egyre közkedveltebb a kismamáknál és a nagycsaládosoknál is.

Jó pénzért babaruhát és babakocsit az apróhirdetési oldalakon is lehet vásárolni (X)

Sokszínű kínálat az online világban

A használt babafelszerelés vásárlása okos módja annak, hogy sok létfontosságú eszközt szerezzen be a csecsemők, kisgyermekek és olyan gyerekek számára, akik hamarosan úgyis szinte mindent kinőnek. A használt felszerelés vásárlása általában rendben van, bár bizonyos esetekben a használt felszerelés nem biztonságos. Tudja meg, milyen babafelszerelést biztonságos használtan vásárolni, és mit érdemes elkerülni. Szerencsére számos hazai online bolt és alkalmazás található, amelyek segítségével kedvezményes áron könnyen megtalálhatja, amit keres. Ezek a lehetőségek azt is megkönnyítik, hogy pénzt keressen azoknak a holmiknak az eladásából, amelyektől meg kíván válni.

Maxapro.hu – ahol gyorsan és regisztráció nélkül adhatjuk fel a hirdetéseinket

Általánosságban elmondható, hogy a „legjobb dolgok gyakran helyben vannak”. Ha például használt autót, állást vagy nyelvtanárt keresünk, biztosan a helyi ajánlatok lesznek a legjobbak és legolcsóbbak. Szűkíthetjük a keresési paramétereket saját megyére, városra, hogy ne kelljen messzire utaznunk a babaholmiért. A „Személyes”, az „Eladó”, illetve a „Baba-mama” kategóriában egyaránt találhatunk olyan ajánlatokat, amelyeknek nem tudunk majd ellenállni.  A feladott hirdetéseinket megoszthatjuk a közösségi portálokon is (pl.: Facebook, Twitter), hogy ismerőseink is tudjanak róluk. A Maxapró célja, hogy megunt, nem használt dolgokat, esetünkben a babaholmikat a legjobb áron, költséghatékonyan és mielőbb készpénzre válthassuk. Folyamatosan fejlődő online világunkban viszont hátrányt jelent, amikor az oldalhoz nem tartozik mobilapp, mint a Jófogás vagy a Vatera esetében.

Jófogás – hazánk vezető apróhirdetés oldala

A Jófogás mobil alkalmazása jelenleg 4.4 ponton áll a Google Play Áruházban. Ez jó eredmény, ha azt nézzük, hogy a cég 2010 óta van jelen a hazai e-kereskedelem piacán. A brand tulajdonosa a spanyol központú, online piactereket összegyűjtő Adevinta cégcsoport. Közel 2 millió hirdetés található az oldalon, és több mint 2 millió felhasználót – vagyis minden harmadik internetezőt – érnek el havi szinten. Küldetésük, hogy a lehető legjobb szolgáltatást biztosítsák az eladóknak és a vásárlóknak. Ha itt böngészünk használt babakocsi vagy babaruha kapcsán, biztosan találunk valami nekünk tetszőt.

Vatera – a legismertebb magyar piactér

Ennek ellenére az oldal mobilappja csak 2.2 csillagot kapott, a felhasználóknak az alkalmazás sajnos nem sokat segít. Az oldal viszont igen! Korábban mindenki sokat „vaterázott” és ha megnézzük a „Gyerek és baba” kategóriát, csaknem 300 ezer terméktípust dob fel számunkra a rendszer. Egyes termékekre licitálhatunk, vagy fix áron vásárolhatjuk meg a babaholmikat. Sőt, csak most júniusban egy hétig a regisztráltak ingyenesen adhatják fel a hirdetésüket. Kell ennél több?

Jó pénzért babaruhát és babakocsit az apróhirdetési oldalakon is lehet vásárolni (X)

Tipp – Facebook piactér

A Facebook Marketplace a népszerű közösségi média 2016-ban elindított funkciója, amelyen keresztül új vagy használt tárgyakat vásárolhat magánszemélyektől vagy vállalkozásoktól a környéken, illetve értékesíthet is számukra. A legjobb: szinte bármi megtalálható, amit csak el tudunk képzelni, beleértve a bölcsődék vagy gyerekszobák bútorait, babafelszereléseket és gyerekruhákat. Itt is könnyű megtalálni a dobozos és használt játékokat is.

Amíg van élő Facebook-fiókja, addig böngészhet bizonyos Marketplace-elemek között a keresősáv segítségével, vagy megtekintheti a „mai ajánlatokat”, hogy megtudja, mi a trend az Ön területén. Ha megtalálta a kívánt terméket, közvetlenül üzenetet küldhet a vevőnek, hogy megvitassák. Egyes tételek kiszállításra jogosultak, de a Piactéren a helyi átvétel vagy átadás a legáltalánosabb a Piactéren.

Eladók számára szintén előnyös: ha már a Piactéren van, kattintson az „Új adatlap létrehozása” lehetőségre, ahol feltölt néhány fotót a termékről, annak leírását (beleértve az állapotát) és az eladási árat. A potenciális vásárlók közvetlenül felveszik önnel a kapcsolatot. A Marketplace új funkciója, hogy „promóciókat” hozhat létre bármelyik vagy az összes adatlapon, amelyek kedvezményt kínálnak az érdeklődő vásárlóknak. Más online piacterekkel ellentétben a Facebook nem számít fel listázási vagy eladási díjat. Csak akkor kell díjat fizetnie, ha a konkrét eladás megköveteli, hogy fedezze a szállítási költségeket.

Összegzés

A használt babaruhák vásárlása az egyik legjobb pénzmegtakarítási mód. A csecsemők olyan gyorsan nőnek, hogy általában egy-két hónapnál tovább nem maradnak azonos méretűek, így a ruháikat nem viselik túl sokáig. Az online világban pedig egyre több a hatékony piactér.

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top