nlc.hu
Baba

Közlekedési vita Texasban

Vajon utasnak számít-e egy kisbaba, aki még az édesanyja pocakjában van?

Meglepő magyarázattal próbálta elkerülni a büntetést egy texasi kismama.

Júniusban állította le a texasi Planóban Brandy Bottone autóját a seriff. A nő ugyanis a gyorsforgalmi út telekocsi-sávjában haladt, melyet kimondottan azoknak az autósoknak tartanak fent, akik többen ülnek a kocsiba. Brandy azonban egyedül volt az autójában.

Brandy várandósan vezetett, egy telekocsi-sávban (Fotó: Getty Images)

Brandy várandósan vezetett, egy telekocsi-sávban (Fotó: Getty Images)

Mikor a rendőr megkérdezte a nőt, hogy hol van a másik utas, aki miatt legálisan használhatná a sávot, Brandy a hasára mutatott, ugyanis várandós, a 34. hétben van. Szerinte a kisbabája is utasnak számít.  

Brandy azt is megjegyezte, hogy az Amerikában most elfogadott abortuszszabályozás kapcsán – az amerikai legfelső bíróság felülírta azt a döntést, amely szövetségi szinten legalizálta a terhességmegszakítást – nem is lehet kérdés, hogy 34. hetes babája már teljes jogú utasnak számít.

A texasi büntetőtörvénykönyv szerint az „egyén” kifejezés „élő emberi lényre vonatkozik, beleértve a meg nem született gyermeket a terhesség minden szakaszában a megtermékenyítéstől a születésig”.

A seriffet ez nem hatotta meg és 275 dollárra (110 ezer forintra) büntette Brandyt, aki most bíróságra megy az igazáért – írja a today.com.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top