nlc.hu
Baba

Döntött a Kúria a Labrisz Egyesület és Magyar Nemzet ügyében

Kúria: nem jogsértő a Meseország mindenkiét kiadó egyesületet pedofil szervezethez hasonlítani

A Labrisz Egyesület a Kúria döntése után sem adja fel a harcot.

Szerda délelőtt hozott döntést a Kúria a Labrisz Leszbikus Egyesület és a Magyar Nemzet perében, az ítélet szerint nem jogsértő, hogy az egyik cikkben az egyesületet pedofil szervezethez hasonlították, ugyanis a szerző csak a véleményét nyilvánította ki. A Kúria emellett 63 ezer forint perköltség megfizetésére kötelezte a felperest az alperessel szemben, írja a 444.hu.

A Labrisz Egyesület még 2021 januárjában perelte be rágalmazás miatt a Magyar Nemzet kiadóját, a Mediaworksöt és annak újságíróját Németh Györgyöt, aki azt állította, hogy a Meseország mindenkié című könyvet a pedofíliához, a könyvet kiadó Labrisz Leszbikus Egyesületet pedig egy pedofil szervezethez hasonlóan kell megítélnünk. Mert végül is erről van szó.”

Ugyan első fokon igazat is adott az egyesületnek a bíróság, másodfokon eltörölték a korábbi ítéletet, így került a Kúria elé az ügy, most született döntés.

„Nyilván mi megyünk tovább, tehát továbbra sem gondoljuk azt, hogy nem sértő ránk nézve ez a vélemény. Nagyon jól látszik az azóta történt eseményekből, hogy ennek a cikknek szerepe volt abban, hogy berúgta ezt a pedofil diskurzust, ami rendkívül sok kárt és sérülést okozott azóta is az LMBTQ közösségeknek, csakhogy például a pedofil törvényt emlegessem. És most sem derült ki, ahogy a másodfokon sem az, hogy mivel a felperes közszereplő és közéleti vita van, annak tágabbak a határai. De hol vannak ezek a határok?”

– mondta az újabb ítélethirdetés után Rédai Dorottya, a Labrisz képviselője a 444-nek.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top