nlc.hu
Baba

Halott házi kedvencek plüssmásait készíti el ez a játékgyár

Plüssmásukkal állít emléket a halott kedvenceknek ez a játékkészítő – videó

Különleges szolgáltatást ajánl egy fülöp-szigeteki játékkészítő.

David Tan játékkészítőt nagyon sokan keresik fel, akik elhunyt kedvencüknek plüssmásukkal szeretnének elméket állítani. A férfi néhány évvel ezelőtt veszítette el kutyáját, és ekkor jött az ötlet, hogy készítsenek egy játékkutyát, ami a megszólalásig hasonlít rá. 

Tan és húsz fős csapata a vásárlók által küldött fényképek alapján készíti el elhunyt kedvenceik élethű másolatait: először kartonpapírból vágják ki a sablont, majd erre építik rá a test, majd a műszőrmét, ami ezt borítja, a megfelelő színűre festik.

Egy plüssfigura körülbelül 65 dollárba, azaz körülbelül 23 ezer forintba kerül, és van olyan hónap, amikor több százat is legyárt a Pampanga Teddy Bear Factory.

Jaja Lazarte, az egyik megrendelő szerint olyan ár, amelyet szívesen kifizet azért, hogy kedvenc si-cuja örökké ott legyen mellette. „Bár a hamvait megőriztem, és emlékét sem feledem, jó, hogy van valami, ami a megszólalásig hasonlít rá” – nyilatkozta.

A Pampanga Teddy Bear Factory plüssállatai

Fotó: Facebook / Pampanga Teddy Bear Factory

(via Reuters)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top