4 hónapja szült, most gólt ütött a hokivébén

Á.K. | 2023. Április 15.
A jégkorongozó Natalie Spooner megmutatja, hogy vannak anyák, akiknek a szülés csak a világbajnoki felkészülés része.

A kanadai jégkorongozó, Natalie Spooner négy hónapja adott életet első gyermekének. A 32 éves hokis április elején már nem babázott, hanem ő lőtte a nyitógólt a Kanada-Svájc világbajnoki meccsen, ahol a juharlevelesek végül 4-0-ra győztek.

A yahoo beszámolója szerint a 32 éves, háromszoros olimpiai bajnok számára a győzelem még édesebb volt, mert kisfia, Rory is a lelátón szurkolt az édesapával, Adam Redmonddal.

Natalie Spooner menetel a kanadai válogatottal is (Fotó: Justin Berl/Getty Images)

Natalie később elmondta, hogy bizonytalan volt abban, képes-e a szülés után is magas szinten hokizni.

Voltak pillanatok, amikor azt kérdeztem magamtól, hogy lesz-e valaha normális a testem.

A világbajnokságon eddig nyújtott teljesítménye alapján úgy tűnik, igen a válasz. Natalie visszatért és erősebb, mint valaha.

A sportoló az orvosa jóváhagyásával a terhessége alatt is korcsolyázott és súlyzózott. „Nem vagyok olyan, aki nyugodtan tud ülni” – mondja.

Rory december 6-i szülése után Natalierövid sétákat tett, hogy segítse a szülés utáni felépülését. Először csak egy kört tett meg a háztömb körül, de gyorsan elérte a 30 perces sétákat. Mire Rory 4 hetes lett, édesanyja újra a jégpályán volt.

„Nem mentem bele ütközésekbe, csak korcsolyáztam, és gyakorlatokat végeztem” – mondja. „Nagyon boldog voltam, hogy visszatértem. Újra önmagamnak éreztem magam.

Az edzők felügyeltek arra, hogy ne hajtsa túl magát. Mivel Natalie még szoptat, a szalagjai lazábbak lettek, így hajlamosabb lett a sérülésekre. A kis Roryt sokszor édesapja vagy a nagymama vitte le Natalie edzésére.

A csapattársak pedig imádják a kisbabát, úgy érzik, szerencsét hoz a jelenléte.

Exit mobile version