nlc.hu
Életmód

Horrorbaleset a Fradi hokimeccsén

Horrorbaleset történt a Fradi-Csíkszereda jégkorongmérkőzésen

Több meccses eltiltást kapott a Fradi csapatkapitánya.

Hétvégén került sor az Erste Liga négy győzelemig tartó döntőjének első mérkőzésére Csíkszeredán. A meccs első harmadának végén rendkívül sajnálatos eset szakította félbe a játékot a jégen: az FTC-Telekom csapatkapitánya, Nagy Gergő ütközött Salló Alpárral, aki szerencsétlen mozdulattal esett előbb a palánkra, majd miután fejvédője leesett, fejjel a jégre. A hazaiak védője az eset után lenn maradt a jégen, azonnal segítséget hívtak hozzá. Hordágyon vitték le a pályáról, majd kórházba szállították – írja a Fradi honlapja.

Salló Alpár hokis

Salló Alpár állapota kielégítő (Fotó: Erste Liga)

A későbbi tájékoztatás szerint a kontroll CT vizsgálaton kiderült, a potenciálisan veszélyes agyödéma jelentősen csökkent, ezáltal a közvetlen életveszély is elmúlt. A beteg állapota kielégítő, lehet vele kommunikálni. Az intenzív terápiás osztályon kezelik tovább, a kezelőorvosok tartják a kapcsolatot a családdal. A magyar csapat szerint baleset történt, ám a liga Fegyelmi Bizottsága kivizsgálta az ügyet és arra jutottak, hogy három mérkőzésre eltiltják Nagy Gergőt. 

Szó szerint idézzük az FTC reakcióját: az FTC-Telekom Jégkorong szakosztály meglátása szerint közösségi nyomásra túlzó elmarasztaló ítélet született, amely miatt csapatunk egy rendkívül kiélezett helyzetben elveszítette egyik kulcsjátékosát. A csapat korábbi és jelenlegi játékosai is aláírták a petíciót, miszerint a liga vezetősége túlzó ítéletet hozott.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top