nlc.hu
Életmód

Dabasi Réka, az első magyar jégkorongozó a női NHL-ben

Sporttörténelmi esemény: magyar játékos igazolt a női NHL-be

Igazi szenzáció, hogy Dabasi Réka lesz az első magyar jégkorongozó a női NHL-ben.
Dabasi Réka (b2), valamint a norvég Ena Nystrom kapus (b), Emma Bergesen (j, lent) és Andrine Furulund a nõi jégkorong divízió I/A világbajnokság Magyarország - Norvégia mérkõzésén a káposztásmegyeri Vasas Jégcentrumban 2019. április 7-én

Ismét sporttörténelmet írt a magyar női jégkorong-válogatott első A csoportos világbajnoki gólját szerző Dabasi Réka: ő lesz az első magyar játékos a női NHL-ként emlegetett Premier Hockey Federation sorozatban – írja a Jégkorongblog.

A csatár játékjogát a tavalyi drafton a Toronto Six foglalta le a negyedik körben, most viszont a Metropolitan Riveters együtteséhez írt alá egy évre.

Dabasi Réka először szerepel majd külföldön. Tíz év után távozik a KMH Budapesttől, amelynek az utóbbi években csapatkapitánya is volt. Az újbudai együttessel háromszor nyerte meg az EWHL Supercupot és négyszer az EWHL-t. A válogatottban több mint százszor játszott, tevékeny részese volt az A csoportba jutásnak.

(Kiemelt kép: MTI/Czagány Balázs)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top