nlc.hu
Baba

Fiús lánynevek

Ezt a 10 lánynevet mindenki fiúnévnek nézi, fogadjunk, hogy te is!

Egészen meglepő, itthon is adható neveket mutatunk, amiről nem is olyan könnyű eldönteni, hogy lányoknak vagy fiúknak találták-e ki őket!
Kislány bajusszal

Ahhoz, hogy a szülők megtalálják az ideális nevet érkező babájuknak, jóval több dolgot kell figyelembe venni, mint azt elsőre gondolnánk. A szép hangzás önmagában nem elég, fontos a kiszemelt név jelentése, illetve az sem elhanyagolható szempont, hogy hogy hangzik a vezetéknévvel együtt kiejtve.

Mind az anyakönyvezhető lánynevekre, mind az itthon adható fiúnevekre igaz, hogy célszerű odafigyelni arra, mennyire egyértelmű a nyerőnek tűnő keresztnévről, hogy milyen nemű gyereknek való.

Kék vagy rózsaszín?

A köztudatban elterjedt, jól ismert női nevek között is akadnak határozottabb, férfiasabb hangzásúak (mint például a Berta, a Györgyi vagy a Ráhel), mégsem szorulnak magyarázatra, hogy lányok vagy fiúk viselhetik-e inkább.

A kevésbé ismert és nem túl nőies hangzású nevek viszont fejtörést okozhatnak, ha elsőre ki kellene találni, hogy női vagy férfi nevek-e! Most őszintén: az itt állók közül Te mind a tízről tudnád, hogy lánynév?

Férfias hangzású női nevek
Megnézem
Összes kép (10)

Nyitókép: Getty Images

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top