nlc.hu
Baba

A várandós nők kényeztessék a férjüket

Tanácsot kaptak a várandós nők: kényeztessék a férjüket

Japánban szórólapon igyekeztek tanácsokat adni a várandós nőknek Onomicsi városban a városatyák, botrány lett belőle

A Hirosima prefektúrában található Onomicsi városában nyilvános felmérést végeztek, majd az eredmények alapján szórólapon tettek javaslatokat a várandós nőknek. A szórólap kapásból azzal indít, hogy leírja, alapvető különbségek vannak a férfiak és nők között, az előbbiek elméletek alapján, míg az utóbbiak érzelmi alapon cselekszenek.

Azt a „bölcsességet” is megosztják a nőkkel, hogy az újdonsült apukák szeretik, ha a nők megköszönik nekik, ha olyan alapvető szülői/otthoni feladatokban vesznek részt, mint a pelenkázás vagy a mosogatás. Továbbá azt sem felejtették ki a felsorolásból, hogy a férjek nem szeretik, ha a feleségük elhanyagolja a háztartást a baba miatt – írja az RTL.

Várandós nő

Kéretlen tanácsokat kaptak a várandós nők (fotó: Getty Images)

A férjek frusztráltságát a jó tanácsok szerint azzal ajánlott csökkenteni, ha a feleségük időnként megmasszírozza őket, de jót tesz az is, ha mindig nagy örömmel üdvözlik őket otthon, elvégzik helyettük a házimunkát és a gyermek gondozását és sokszor mosolyognak rájuk. A helyi média beszámolt a szórólapról, a közösségi médiában pedig rengetegen fejezték ki dühüket a kéretlen tanácsok miatt.

A felháborodás akkora volt, hogy a japán város polgármestere, Hiratani Jukihiro végül nyilvánosan bocsánatot kért miatta és leállíttatta a szórólapok terjesztését, felhívva a figyelmet, hogy a megalkotásakor nem voltak tekintettel a gyermeknevelésben részt vevők érzelmeire.

A Világgazdasági Fórum (WEF) januári jelentésében a nemek közötti szakadék szempontjából Japán a 146 vizsgált országból a 125. helyen végzett. Az országban járvánnyá vált a nők zaklatása a tömegközlekedési eszközökön.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top