nlc.hu
Baba

Rövid lánynevek

Ezek a legkülönlegesebb 3 betűs lánynevek

Bár a legnépszerűbb nevek TOP100-as listájában a legtöbb lánynév négy betűből áll, az ennél rövidebbeknek is sikerült beférkőzniük.

A hosszú ideje csúcstartó Hanna és az évek óta népszerű Léna után a 3 betűs Zoé áll a harmadik helyen, de az illusztris listában felbukkan még a Mia és a Lia is. Rajtuk kívül sok-sok olyan rövid lánynevet rejt az anyakönyvezhető utónevek listája, amik szuperek azoknak, akik kurtább keresztneveket keresnek.

nevető kislány

Vannak ugyanis olyan szülők, akik kifejezetten szeretik a rövid lányneveket, erre pedig több okuk is van: az egyik, hogy próbálják elkerülni az idegesítő beceneveket, a másik pedig, hogy úgy vélik, hogy az alapvetően hosszú, netán dupla vezetéknevükhöz egy kevésbé hosszú utónév passzolna leginkább.

Az is gyakran megesik, hogy egyszerűen épp egy édes 3 betűs névbe szeretnek bele a hangzása vagy a jelentése miatt, amin az alábbi listát elnézve nem is lepődünk meg. Egészen különleges neveket is mutatunk!

Ani név jelentése
Megnézem
Összes kép (10)

Fotó: Getty Images – Emma Kim

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top