nlc.hu
Baba

Lányos fiúnevek

10 fiúnév, amit mindenki lánynévnek néz, fogadjunk, hogy te is!

Olyan meglepő, itthon is anyakönyvezhető neveket hoztunk, amikről nem is olyan egyszerű eldönteni, hogy lányoknak vagy fiúknak találták-e ki őket!
Kisfiú rózsaszín pólóban

Ahhoz, hogy a szülők megtalálják a befutó nevet érkező babájuknak, jóval több dolgot kell figyelembe venni, mint azt elsőre hihetnénk. Az, hogy a kiszemelt keresztnév szép hangzású, önmagában nem elég, azonkívül ugyanis fontos a név jelentése, illetve az sem elhanyagolható szempont, hogy hogy hangzik a vezetéknévvel együtt kiejtve.

Mind az anyakönyvezhető lánynevekre, mind az itthon adható fiúnevekre igaz, hogy fontos odafigyelni arra, hogy mennyire egyértelmű az adott keresztnévről, hogy milyen nemű gyereknek való.

Lány vagy fiú?

A köztudatban elterjedt, jól ismert férfi nevek között is akadnak lágyabb és dallamosabb, egészen nőies hangzásúak, mégsem szorulnak magyarázatra, hogy lányok vagy fiúk viselhetik-e inkább.

A kevésbé ismert és nem túl fiús hangzású nevek viszont feladhatják a leckét, ha elsőre kellene kitalálni róluk, hogy női vagy férfi nevek-e! Most komolyan: az itt állók közül te mindről tudnád, hogy fiúnév?

Lányos fiúnevek
Megnézem
Összes kép (10)

Nyitókép: Getty Images – PeopleImages

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top