nlc.hu
Baba

Ez a 39 éves nő hét gyerek mellett is időt szakít a napi testedzésre

Ez a 39 éves nő hét gyerek mellett is időt szakít a napi testedzésre

Emma súlyzózik, miközben a gyerekek fürdetését végzi, jógázik, miközben a gyerekek alszanak, és guggol, miközben vacsorát főz. Így tartja fitten magát.
Hétgyermekes anya

Azt mondja, imádja az új életmódját, és szeretné, ha más anyukák is követnék a példáját.

Az anyák kifogásokat keresnek, én is ilyen voltam. Régebben letargikusnak éreztem magam, és ez azért volt, mert nem vigyáztam magamra. De most életem legjobb formájában vagyok, és megmutatom a gyerekeimnek és másoknak is, hogy a női test több, mint a szüléshez szükséges edény”

Emma  fontosnak tartja, hogy jól érezze magát a bőrében, soha nem hagyja el a házat anélkül, hogy a haja és a sminkje ne lenne makulátlan.

 

Ehhez minden nap megpróbál magának kiszakítani egy kis én időt, mégpedig úgy, hogy feladatlapokat ad a gyerekeinek – a 12 éves Annabelle, a 11 éves Mabel, a 9 éves Bobby, a 7 éves Essie-May, a 6 éves John, a  3 éves Hugh-James és a 18 hónapos Wilfie rendet rak a játékaik között.

Régebben azt gondoltam, hogy túl sok a teendőm az “én” időmhöz, de ez azért volt, mert magamat nem helyeztem olyan fontossági sorrendbe, mint a gyerekeimet” – mondja, hozzátéve, szerinte hülyeség azt gondolni, hogy nincs időd egy tízperces edzésre.

Néha, amikor a gyerekek alszanak, akkor jógázom, de általában a feladatok között ragadok ki időt. Például súlyokat viszek a fürdőszobába, hogy kargyakorlatot végezzek, amikor a gyerekeim fürdenek.”

Emma, a 43 éves Jonnyval, gyermekei apukájával él házasságban, és azt mondja, hogy az élete millió mérföldekre van attól, amilyen néhány évvel ezelőtt volt. Az, hogy teherbe esett a legkisebb Wilfie-vel, sorsfordító pillanat volt, és elhatározta, hogy a gyermekei mellett magára is szakít ki időt, nem élhet csak mások gondoskodásáért.

Szigorú házirendet vezetett be: amíg az ágyak nincsenek megvetve és a szobák rendbe téve, a gyerekek nem mehetnek le a földszintre. Emma szerint ebben a házimunkarend segít: mindegyik gyereknek megvannak a saját feladatai. Az idő beosztása is fontos számára. Eelhatározta, hogy prioritást ad önmagának is, időt szán testmozgásra és saját elfoglaltságaira. Az idő takarékosítás érdekében például szigorúan meghatározott időben lehet csak a konyhában, így több idő jut a fontos dolgokra.

Emma azt mondja, hogy nem akar tökéletes lenni, csak azt szeretné, ha más anyukák is megtanulnának időt szánni magukra, ebben mutat példát.

(The Sun)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top