nlc.hu
Baba

Régi keresztnevek fiúknak

Nevek, amit ma már csak bácsik viselnek, kisfiúknak alig adják

Mondhat bárki bármit, ezek igenis gyönyörű keresztnevek, még akkor is, ha elsőre egy kicsit „bácsisnak” hangzanak. Kár lenne veszni hagyni őket!

Azt, hogy ezek a nevek egykor szebb időket éltek, mi sem bizonyítja jobban, mint hogy a mostani nagypapák körében meglehetősen gyakran fordulnak elő. Az újszülött babák viszont csak elvétve kapják, ők is legtöbbször csak azért, hogy az idősebb családtagoknak kedveskedjenek vele.

Boldog bácsi

Lehet babás a bácsisból!

Mivel a mai gyerekek körében csak ritkán, vagy csak második névként találkozhatsz ezekkel az utónevekkel, nem csoda, ha elsőre legszívesebben te is hozzátennéd a bácsi szócskát.

Pedig ha adsz egy kis időt ezeknek a régi, ma már kevésbé divatos férfineveknek és próbálsz megbarátkozni velük, beláthatod, hogy kisfiúknak sem állnának rosszul. Különösen érdemes fontolóra venned ezeket a fiúneveket akkor, ha mindenki által ismert, mégsem „agyonhasznált” utónevet keresel.

Megnézem
Összes kép (10)

Nyitókép: Getty Images – fizkes

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top