Az egyértelműtől a meglepőig: ők a magyar nepo babyk

nlc | 2024. Március 06.
A családi kapcsolatok Hollywoodban óriási tárják az ajtókat, és ez Magyarországon sincs másként. Összeszedtük hazánk legismertebb nepo babyjeit.

A nepo baby kifejezés tavaly lett igazán népszerű, mikor a New York Magazine felkutatta mindazon hollywoodi sztárokat, akik nepotizmus, azaz családi kapcsolatok által váltak híressé. A legtöbben a szüleikhez hasonló karriert futottak be, sokan közülük pedig kifejezetten tehetségesek. Néhányuk azonban megragadt a hírnév miatt híres-szinten. Hollywood pedig nem sokkal nagyobb Magyarországnál, így nem meglepő, hogy a hazai celebvilágban is hemzsegnek a nepo babyk. Mutatjuk, kik ők.

gáspár kata nlc

Gáspár Sándor és Bánsági Ildikó lánya, Gáspár Kata épp most kapott újabb sorozatfőszerepet, A renitensben. (Fotó: Olajos Piroska/Fotocentral)

zámbó krisztián nlc

Zámbó Krisztián természetesen Zámbó Jimmy fia, elsősorban emiatt és énekesi karrierje miatt ismerjük. (Fotó: Schumy Csaba/Fotocentral)

miller dávid nlc

Miller Zoltán és Ullmann Mónika kinyitották fiuk előtt az ajtót, Miller Dávid pedig énekesként, színészként és műsorvezetőként is kipróbálta magát. (Fotó: RTL+/ Sajtóklub)

ifj vidnyánszky attila nlc

A nevük talán ugyanaz (egyedül az ifjabb jelző különbözteti meg őket) a két Vidnyánszky Attilát teljesen másképp látja manapság a közvélemény. (Fotó: Birton Szabolcs/Fotocentral)

szabó zsófi nlc

Szabó Gyula lépteit követve lánya, Szabó Zsófi is színésznő lett kezdetben, majd műsorvezetőként találta meg a helyét. (Fotó: TV2 / press.tv2.hu)

baronits gábor nlc

A Syrius együttest alapító Baronits Zsolt és a bűvész Ungár Anikó fia, Baronits Gábor a művészet egy harmadik ágát hódítja meg, a színészetet. (Fotó: Korponai Tamás/Fotocentral)

szinetár dóra nlc

Szinetár Miklós és Hámori Ildikó már kislányként elindították Szinetár Dórát a színészet útján, ebben is teljesedett ki. (Fotó: Olajos Piroska/Fotocentral)

nyáry luca nlc

Nyáry Krisztián lánya, Nyáry Luca szintén íróként érvényesül, illetve legutóbb Az Árulók - Gyilkosság a kastélyban című műsorban is szerepelt. (Fotó: RTL / Sajtóklub)

ganxsta zolee nlc

Két legendás színész (Kassai Ilona, Zana József) gyerekeként a Zana Zoltán néven született Ganxsta Zolee a gengszterrapet érezte hivatásának. (Fotó: Birton Szabolcs/Fotocentral)

kárpáti rebeka nlc

R. Kárpáti Péter (igen, Berényi András, a Barátok köztből) az édesapja Kárpáti Rebeka, influenszernek. (Fotó: Schumy Csaba/Fotocentral)

istenes bence nlc

Nem, nem két idegen Istenes műsorvezetője van Magyarországnak, hanem apja-fia: Istenes László és Bence. (Fotó: Schumy Csaba/Fotocentral)

kemény zsófia nlc

Újabb irodalmi nepo baby: Szirmay Ágnes, műfordító és Kemény István, költő lánya Kemény Zsófi, aki szintén költő, író, illetve legutóbb a Cicaverzum című film forgatókönyvírója. (Fotó: Trenka Attila/Fotocentral)

wossala rozina nlc

Wossala György magyar vitorlázó és Kánya Kata színésznő lánya, Wossala Rozina picit kivétel: A Konyhafőnök versenyzőjeként lett ismert, és elsősorban a gasztronómia területén helyezkedett el. (Fotó: RTL/ Sajtóklub)

pálmai anna nlc

Pálmai Zoltán (többek között a P. Mobil dobosa) és Szirtes Ági lánya Pálmai Anna, színésznő. (Fotó: Olajos Piroska/Fotocentral)

pásztor anna nlc

Az Anna and the Barbies énekesnője, Pásztor Anna szintén nepo baby: Bereményi Géza író-rendező lánya. (Fotó: Olajos Piroska/Fotocentral)

Exit mobile version