nlc.hu
Sztárok

Sztárok, akik nem akartak nepo baby-k lenni

Ezek a sztárok nem akartak nepo babyk lenni

Bár megtehették volna, ám mégsem világsztár szüleik, rokonaik hírnevén akartak felkapaszkodni. Volt, aki még a nevét is megváltoztatta emiatt.
Louisa Jacobson

„A protekciónak az a fajtája, hogy az állások, hivatalok, tisztségek betöltésében dönteni v. befolyást gyakorolni jogosult személy a rokonait, családtagjait részesíti előnyben mások, érdemesebbek előtt. Nemzetközi szó a latin nepos, nepotis (‘testvérünk fia’) nyomán; a középkori pápák gyakorlatára utal, hogy megválasztásuk után közeli rokonaikat főpapi állásokba nevezték ki” – így definiálja a nepotizmust A magyar nyelv értelmező szótára. A szórakoztatóiparban is számos példát látunk arra, hogy sztárszülők gyermekei felmenőik hírnevén felkapaszkodva válnak maguk is sztárrá, olykor bármiféle valódi teljesítmény vagy kiemelkedő képességek, tehetség nélkül. Őket nevezik manapság nepo babyknek.

Persze akadnak ellenpéldák is: olyan, ma már szintén világszerte ismert művészek, akik saját jogon szerettek volna befutni, nem pedig azért, mert valakinek a valakijei, éppen ezért pedig karrierjük kezdetén nevet változtattak, illetve igyekeztek titokban tartani ismert szüleik, rokonaik kilétét. Az alábbi galériában összegyűjtöttük, kik ők.

Nicolas Cage
Megnézem
Összes kép (6)

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top