nlc.hu
Baba

Elcseréltek két babát a kórházban

Összekevertek két újszülöttet a kórházban, nagy sokára derült csak ki

A legszebb, hogy az egyik elcserélt gyerek kisfiú a másik pedig kislány.

A 22 éves Maisie Beth tavaly szeptemberben szülte meg kislányát, Bellét, akit nem engedtek vele haza egyből, megfigyelésre a kórházban kellett maradnia. Maisie két óránként találkozhatott babájával. Egy nővérke két nap múlva összekeverte Bellét egy kisfiúval, ezért a kislányt vitte magával, Maisie pedig a szobában maradó elcserélt gyereket, gondolván: az övé – mesélte a Metronak.

Összekevertek két újszülöttet a kórházban, nagy sokára derült csak ki

Az ápolónők szerint éppen úgy nézett ki,

mint a saját gyermekem és annyira korán volt még, hogy összetévesztették őket. Én – két nappal a szülés után – nem kérdezősködtem. Megfogtam a babámat, vittem magammal az ágyamba. Ott ölelgettem és csak akkor vettem észre, hogy nem az én babám, amikor pelenkát cseréltem és kiderült, hogy kisfiú. A másik gyermek édesanyja eközben aludt, 

 

úgyhogy nem vett észre semmit az incidensből.

Az első reakcióm az volt, hogy valaki ellopta a babámat. Előtte négy évig meddő voltam, azt hittem rögtön azután elveszítettem a babámat, hogy megszültem. Berontottam a szülészeti irodába és követeltem, hogy mondják meg, hogy vitték Bellét – mesélte Maise. Szerencsére

rájöttek a tévedésre és visszacserélték

a gyermekeket. A Dorseti Egyetemi Kórház szülészeti osztályának igazgatója a lapnak nyilatkozva mély sajnálatát fejezte ki az okozott kellemetlenség miatt. Lorraine Tonge elmondta, hogy felkeresték az édesanyát is, hogy felajánlják neki a kórház támogatását.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top