nlc.hu
Baba
Ezek a lánynevek azt jelentik, szép, gyönyörű

Ez a 10 lánynév azt jelenti, csodaszép

Erre a 10 női névre a szó szoros és átvitt értelmében is igaz, hogy nagyon szép jelentéssel rendelkezik, annyit tesznek ugyanis: csinos, vonzó, gyönyörű.

Mint tudjuk, egy névnek nemcsak a hangzása lehet csodaszép, hanem a jelentése is. Ha épp keresőben vagy, és olyan keresztnévre vágysz, ami azt ígéri, hogy viselője szép és bájos, akkor a legjobb, ha ezek közül választasz!

mosolygó kislány

Szerencsére jó pár olyan név akad az itthon anyakönyvezhető utónevek között, amelyek azt jelentik, hogy a viselőjük csodás külső-belső adottságokkal rendelkezik, ráadásul ezen felül még szépen is hangzanak. 

Szebb már nem is lehetne!

Valószínűleg te sem lepődsz meg azon, hogy inkább a lányoknak adható keresztnevek között fordul elő gyakrabban ez a jelentés, de azért a fiús szülők sem maradnak szépséget sugárzó nevek nélkül!

Itthon is gond nélkül választható bármelyik kisfiúnak az Adonisz, a Dalia, a Gracián és a Hasszán név, de ha maradnál a szokványosabb férfineveknél, akkor csapj le a Tamásra, ami annyit tesz, csodálatos. Most pedig jöjjenek a szépséget sugárzó lánynevek!

Megnézem
Összes kép (10)

Nyitókép: Getty Images – FluxFactory

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top