nlc.hu
Baba
10 sportoló, aki várandósan indult az olimpián

„Én, az ellenfelem és a születendő kisbabám!” – 10 sportoló, aki várandósan indult az olimpián

Volt, aki 34 hetes terhesen indult az olimpián, de olyan is, aki kétszer is várandósan versenyzett. Sőt, száz évvel ezelőtt is volt babát váró olimpikon.
A svéd Anna-Maria Johansson (l) és a francia Allison Pineau a 2012. évi londoni olimpiai játékok női kézilabda-mérkőzésének A csoportjában játszott Franciaország - Svédország mérkőzésen a londoni Copper Box csarnokban 2012. augusztus 1-jén

Hét hónapos terhesen versenyzett a 2024-es párizsi olimpián Nada Hafez egyiptomi vívó – árulta el a 26 éves sportoló a közösségi oldalán.

Hafez az első mérkőzését megnyerte a női kardvívók egyéni versenyében, de aztán a legjobb 16 között kiesett.

Úgy tűnik, mintha ketten lennénk a páston, de igazából hárman voltunk! Én, az ellenfelem és a születendő kisbabám!

– jelentette be az örömhírt az Instagramon a vívó, akinek ez a harmadik olimpiája.

A bejegyzésben arra is kitér, hogy a babájának és neki is megvoltak a maguk kihívásai fizikai és érzelmi szempontból is.

„A terhesség hullámvasútja önmagában is kemény, és nem kevésbé megerőltető azért küzdeni, hogy egyensúlyban maradjon a magánélet és a sport, de megérte” – fogalmazott a sportoló, és megköszönte a férjének és a családjának, hogy idáig eljuthatott.

Nada Hafez teljesítménye egészen lenyűgöző, viszont nem ő az egyetlen sportoló, aki várandósan versenyzett az olimpián, van olyan, aki kétszer is.

Kattints a képre a galériához!

Martina Valcepina olasz rövidpályás gyorskorcsolyázó
Megnézem
Összes kép (10)

(Címlapi kép: Javier Soriano / AFP)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top