Baba

Így készülnek a kislányok!

Mindegy, hogy fiú vagy lány, csak egészséges legyen! – sóhajtja minden kismama, de egy felmérés szerint az emberek 90 százaléka megválasztaná, milyen nemű gyermeke szülessen, ha szabadon megtehetné. Biztos módszert csak a kromoszómák szerinti gondos szétválogatással lehet garantálni – de azért az internet tele van jó tanácsokkal azt illetően, hogyan is lehet elérni, hogy kislánya szülessen az embernek. Garancia természetesen nincs rá!

Kerüld a peteérést!

Így készülnek a kislányok!Az anya csak X kromoszómát tud “beleadni” a magzatba – így a nemválasztás súlya “az apa vállain nyugszik”. Ha Y kromoszómát tartalmazó hímivarsejt győz a nagy versenyfutásban, akkor kisfiú születik, ha X-et, akkor lány. A lányos génkészletet tartalmazó spermiumok erősebbek, ám lassúbbak, viszont tovább élnek. Akár öt nappal az aktus után is képesek megtermékenyíteni a petesejtet. Lánymagzat “készítéséhez” úgy kell hát időzíteni a szeretkezést, hogy a fiúspermiumok már ne legyenek életképesek, ám a lányok még igen. Ehhez az ideális, ha peteérés előtt 2–4 nappal szeretkezel a pároddal, és utána kerülöd a védekezés nélküli szexet egy hétig, különösen abban az időszakban, amikor a hüvelyváladékod fehér, ragacsos, tojásfehérjeszerű, mert ez a peteérés biztos jele. (Tudnod kell azonban, hogy ha ezeket a napokat kihagyod, a megtermékenyülés esélye is kisebb.)

 

Legyél vega!

Bizonyos ételek hatására enyhén megváltozik a hüvely kémhatása. A különböző nemű spermiumok mást szeretnek, így ezzel a módszerrel segíthetjük vagy akadályozhatjuk azok mozgását. Az X-spermiumok aktívabbak lúgos közegben, a sok magnézium és kalcium pedig lúgosabbá teszi a szervezeted. Ehhez a legjobb források a bab, a rizs, a diófélék, a spenót, a brokkoli, a joghurt, a tofu, a zabpehely és a bogyós gyümölcsök.

 

Csak gyengéden!

A durva, mély behatolás helyett inkább az elővigyázatosabb pózokat részesítsétek előnyben (mint a misszionárius), és a magömlésnél ügyeljetek rá, hogy a kilövellő sperma a hüvelybemenet közelébe kerüljön, ahol savasabb a közeg, mint a méhszájnál. Ez kedvezőbb a “lányspermiumok” számára, és rontja a fiúk esélyeit.

 

Sok szex

Minél többet szexelsz a pároddal, annál kevesebb lesz a spermiumok mennyisége. Egyes kutatások szerint így csökkenthető a “fiúspermiumok” mennyisége is.

 

Forró fürdő

Az Y spermiumok érzékenyek a hőre, ezért ha szex előtt a pároddal forró fürdőt vesztek, nagyobb az esélye annak, hogy a hőkezelést csak az X-spermiumok élik túl.

 

És mit tanácsol a nagymama?

A baba nemének megválasztása ősi vágy az emberekben, így természetesen rengeteg legenda fűződik hozzá.

Teliholdkor állítólag nagyobb a lánygyerek fogantatásának esélye.

– A délutáni szex több lánygyereket eredményez, mint az esti.

– Ha a kismama sok csokit, édességet eszik, nagyobb az esélye a kislányra.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top