Baba

Ezt irigyelhetik a mai édesanyáktól a nagymamáik

Anyaként nehéz úgy élni a mindennapjainkat, hogy mindennek megfeleljünk, de tény, hogy könnyebb dolgunk van, mint évtizedekkel ezelőtt édesanyáinknak. Ezért könnyebb most a dolgunk, mint régen!

Ma már nem kínszenvedés nagy pocakkal ruhát találni, és az is megnyugvást ad, ha van bébifigyelőnk, hogy a hiperkönnyű babakocsikról ne is beszéljünk! Néha egy-egy kisebb innováció komoly tehertől szabadíthat meg, és teheti könnyebbé a napjainkat.

Ezt irigyelhetnek a mai édesanyáktól a nagymamáik

 

Pillekönnyű babakocsik

A régi, robusztus babakocsik kora jó pár évvel ezelőtt lejárt, és talán ez volt az egyik legnagyobb könnyebbség a kismamák életében. A korszerű és modern babakocsik már pehelykönnyűek, könnyű felemelni őket, miközben a kicsiknek is megfelelő támasztást adnak. Az ergonómiai kialakításnak köszönhetően a kicsiknek is sokkal komfortosabb és kényelmesebb a babakocsi.

Nyugalmat hozó bébiőr

Néhány évtizede anyáink még azon aggódhattak, hogy a másik szobában hagyott poronttyal vajon minden rendben van-e, sír-e, vagy éppen nyugodt az álma. Az aggodalmak csökkentésében nagyon sokat segíthet a bébifigyelő, amin keresztül az egész házban hallhatjuk a kicsit, így nem kell azon stresszelnünk, vajon mi történik akkor, amikor nem vigyázza óvó tekintetünk.

Egyszerűbb pelenkázás

Kereshetünk érvet a mosható pelenka mellett, de egy biztos: a mostani eldobható pelenkák sokkal egyszerűbbek, higiénikusabbak és bőrbarátabbak, mint moható társaik. A babák érzékeny bőrét nem irritálják az eldobható pelenkák, mivel a legtöbb jó nedvszívó képességű, ráadásul a felhelyezésük sem igényel különösebb hozzáértést. 30-40 évvel ez előtthöz képest manapság rengeteg időt és idegsejtet takaríthatunk meg.

Ezt irigyelhetnek a mai édesanyáktól a nagymamáik

 

Biztonságosabb gyerekjátékok

A gyerekek hamar feltalálják magukat, a fantáziájuk szárnyal, de rendkívül fontos, hogy olyan anyagokból készüljenek a játékok, amelyek nem tartalmaznak káros anyagokat. A gyerekek bőre és szervezete sokkal érzékenyebb, mint a miénk, így lényeges, hogy megbízható boltból vásároljunk játékokat porontyunknak!

Praktikus kismamadivat

Egy édesanyának is ugyanolyan fontos az, hogy csinosan tudjon öltözni, mint a várandósság ideje előtt, de már más szempontokat is figyelembe kell vennie. A kényelmes, praktikus és jól szellőző ruhadarabok nélkülözhetetlenek egy kismama ruhatárából, ezért érdemes olyan boltban bővítenünk a ruhatárunkat, ami jó minőségű ruhákat garantál! De manapság már a divatról sem kell lemondanunk, hiszen a minőség mellett már a trendre is ügyelnek a tervezők.

Praktikus sarokvédők, élvédők

Hány balesetre emlékszünk, amit egy éles asztalsarok, vagy egy le nem kerekített szekrényél okozott? Ha te is felszisszentél, biztosan neked is vannak rossz emlékeid gyerekkorodból, amikor az önfeledt futkározásnak egy határozott bútorél vetett véget. A legjobb, ha porontyunknál megelőzzük a bajt, és a szekrényekre gyerekzárat, az éles sarkokra pedig lekerekített sarokvédőt szerzünk be.

 

Olvass többet az anyaságról:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top