Baba

Praktikus elsősegélydoboz – Ezeket vidd magaddal a nyaralásra!

Nyugalom, madárcsicsergés, pihenés, fejfájás, és sajgó seb? Állíts össze egy profi elsősegélycsomagot, és töltsd nyugalomban a nyaralást!

Sem az ördög, sem Murphy nem alszik, ezért készülj fel minden eshetőségre, és előzd meg a balesetekkel járó stresszt és idegeskedést! Ezeket pakold be az elsősegély dobozodba, ha nyaralni indultok!

Praktikus elsősegélydoboz – Ezeket vidd magaddal a nyaralásra!

 

Alapvető gyógyszerek

Az egész nyaralást elronthatja egy hasmenés, vagy egy hosszan tartó fejfájás, nem is beszélve arról, ha megfáztunk és hőemelkedésünk is van. Éppen ezért, attól függetlenül, hogy hova utazunk, akár külföldre, akár belföldre, jó, ha mindig van nálunk fájdalomcsillapító, émelygés, hasmenés, szorulás elleni gyógyszer, lázcsillapító, antibiotikum, és prebiotikum.

Sebfertőtlenítő szer

Előfordulhat, hogy a nyaraláson kisebb-nagyobb sebeket sikerül szereznünk emlék gyanánt. Ilyenkor először folyó vízzel tisztítsuk meg a sebet, de ha erre nincs lehetőségünk, használjunk sebfertőtlenítő sprayt, jód tartalmú oldatot, hogy a további fertőzéseket és a gyulladást elkerülhessük. Kis helyen is elfér, de szükség esetén nagy segítség lehet.

Sebhintőpor helyett sebfertőtlenítő gél

A sebfertőtlenítő gél az egyik legfontosabb az elsősegély csomagunkban: megakadályozza a baktériumok elszaporodását, fertőtlenít, csökkenti a fájdalmat, és felgyorsítja a seb hámosodását, így hamarabb térhetünk vissza a nyaralás élvezeteihez is. A sebfertőtlenítő gél nem tömíti el a sebet, miközben nedvesen tartja, így az nem szárad ki – ellentétben a sebhintőpor hatásával -, nem repedezik be, és nem ragad bele a kötésbe: ebbe elég csak belegondolni, és máris felszisszenünk.

Praktikus elsősegélydoboz – Ezeket vidd magaddal a nyaralásra!

 

Gézlap és ragtapasz

A horzsolások, kisebb-nagyobb sebek, sérülések ellátásához nélkülözhetetlen a steril gézlap. Ha jobban vérzik a seb, akkor nyomjuk rá erősebben a gézlapokat, hogy elálljon, de ne nézegessük percenként, mert ezzel újra, és újra feltépjük a sebet. Legyünk türelmesek, majd ha alább hagyott a vérzés, készítsünk fedő kötést úgy, hogy a széleket ragtapasszal rögzítjük.

Csipesz

Egy jó csipesz aranyat ér, főleg, ha fás, erdős területre megyünk. A kullancsot, szálkát a csipesszel ki tudjuk szedni a bőrünk alól, de arra ügyeljünk, hogy minden használat után fertőtlenítve tegyük le, mert könnyen baktériumok meleg ágya lehet egy egészen apró sérülés is!

Kalcium, antihisztamin allergiára, darázscsípésre

Amikor a természet lágy ölén ejtőzünk, nemcsak a madárcsicsergéssel, de rovarcsípéssel is számolnunk kell. Egy darázs, vagy egy pók csípése, és a pollen is válthat ki allergiás reakciót, így mindig legyen nálunk kalcium, és antihisztamin tartalmú szer, ugyanis sokat segítenek enyhíteni a tüneteket, így nem kell félbeszakítanunk a nyaralást.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top