Sosem késő
Szponzorált tartalom

Varázslatos gyógyító helyek Magyarországon

Tudtad, hogy Bükkszentkeresztet szubalpin gyógyhelyként tartják számon? Na és azt, hogy a dalai láma által avatott zalaszántói szkúpa Európa legnagyobb buddhista szentélye?

Számtalan legenda kering a természet gyógyító erejéről. Vannak, akik zsigerből érzik, hogy a természet csodáira támaszkodhatnak, mások jól kacagnak a felvetésen is, de sokan azért maguk is meg akarják tapasztalni, mit érez az ember a gyógyítónak mondott helyeken. Mutatunk néhány kirándulóhelyet, amelyeken állítólag különleges energiák vannak.

Dobogókőről sokan gondolják azt, hogy a Föld szívcsakráját rejti. Legendák keringenek arról, hogy egy követ rejt a hegy, ami energetikai központ, és ha ráhajtjuk a fejünket, akkor hallhatjuk a Föld szívének dobbanását. A hozzáértők szerint sok pozitív energiát áraszt a hely, feltölti a testet-lelket. Állítólag sajátos energiavonalak szelik át a Pilist, azok teszik mindezt.

A tápiószentmártoni Attila-dombot is a gyógyító helyek közé sorolják. Erős kisugárzást tulajdonítanak a helynek, állítólag szinte mindenki érzi, aki ellátogat a Pest megyei település határában lévő dombhoz. Akik jártak már ott, melegségérzésről, bizsergésről beszélnek. A domb alig pár méter magas, padok, kopjafák és maga az épített kilátó jelzi a turistáknak a helyét.

Az ezoterikus tanítások hívei között igen népszerű a zalaszántói sztúpa, ami Európa legnagyobb, Kelet-Európa első buddhista szentélye, amelyet maga a dalai láma avatott fel a kilencvenes években. Állítólag Szent Budddha földi maradványainak darabjai is megtalálhatóak az épületben. Fontos szakrális hely a buddhisták számára, ahol megtisztulhat a test és a lélek.

kiránduló helyek

Akik meghallják Bükkszentkereszt nevét, azonnal egy csodás kirándulóhelyre asszociálnak – teljes joggal. Ám azt már talán kevesebben tudják, hogy szubalpin gyógyhelyként tartják számon a nagyszerű klímája miatt. A légzési nehézségekben szenvedőknek, egyes pajzsmirigybetegeknek, de a vérszegényeknek is tökéletes helyszín lehet a kikapcsolódásra, feltöltődésre, hiszen a mesés környezet a szervezet gyógyulását is segíti.

A Káli-medencében, Zánka és Monoszló között egy varázslatos bazalthegy csúcsosodik. A turisták által közkedvelt hely fokozottan védett természeti terület. Úgy tartják, hogy nagyon jó energiavonalak húzódnak a vidéken, ezért is annyira népszerű a látogatók körében, akik talán nem is gondolják, hogy miért érzik magukat jól a bazalthegy környezetében.

Lenti nemcsak a termálvizéről híres, hanem egyre többen fedezik fel a Szent György Energiaparkot. A gyógyító vonalak mentén fekvő terület erejében hívők úgy tartják, hogy a hely feltölti a testet és a lelket. Mivel a termálfürdő területén fekszik a park, a jótékony hatások összeadódnak, és tökéletes környezetet biztosítanak a feltöltődni vágyóknak. A gyógyító vonalakat Szent György-vonalaknak is nevezik.

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top