Gyümölcsök és fűszernövények, szinte mindegyikhez tökéletes párosítás lehet a bodzából készült, édesen kesernyés és a citromtól kellően savanykás szörp. Ezeket az íz összeállításokat mindenképpen próbáljátok ki!
1. Epres-mentás bodzalé
Az ízlés szerint elkészített bodzaszörpünket turbózzuk fel frissen szeletelt eperrel, tépkedett mentalevelekkel, majd spricceljük meg pár csepp limelével. Jégkockával hűthetjük.
2. Citromos-málnás limonádé
Dobáljunk egy hosszú pohár aljára 6-8 szem fagyasztott málnát és pár felezett ciromkarikát, ezt öntsük fel az ízlésünk szerint kikevert bodzaszörppel.
3. Levendulás-bodzás hűsítő
Egy kis adag bodzaszörpbe keverjünk egy-két ágról lehúzott levendulavirágokat. Ezt öntsük jégkocka készítőbe és tegyük mélyhűtőbe. A kész ízesített kockákból, víz és kevés friss citromlé hozzáadásával készítsünk hűsítő italt.
4. Citrusos bodzalé
Facsarjuk ki egy citrom, egy narancs és egy fél grapefruit levét, ezt ízesítsük bodzaszörppel és tegyünk bele sok jeget.
5. Uborkás-bodzás limonádé
Egy tisztított uborkából vágjunk hosszanti szeleteket, ezeket tekerjük bele egy kancsóba, szórjunk mellé pár szem borókabogyót és jégkockákat, majd engedjük fel saját ízlésünk szerint kevert bodzaszörppel.