Csajos Bajok

5 dolog, amit tuti, hogy soha ne csinálj szex után

Tudtad, hogy szex után nem szerencsés, ha beleülsz egy kád forró vízbe lazulni? Arról viszont biztosan hallottál, hogy akkor teszel jót magaddal, ha az aktust követően elmégy pisilni. Elmondjuk, miért.

Ahogyan a testnek, úgy a léleknek is szüksége van szexuális együttlétekre. Legyen szó eget rengető szerelemről, vagy 20 éves házasságról, az intim kapcsolatok a felnőttek életének szerves részei. Ahogyan sok örömet hordoznak a pásztorórák, úgy egészségügyi szempontból akár kockázatokkal is járhatnak. Azért, hogy ne szedjünk össze az együttlétek után fertőzéseket, van néhány szabály, amit be kell tartani.

Pisilj szex után!

Igen, tényleg így van, akkor teszel a legjobbat magaddal, ha az együttlét után üríted a húgyhólyagodat. A vizelet ugyanis kimossa a húgycsőből azokat a baktériumokat, amelyek akár be is juthatnának a hólyagba és felfázáshoz hasonló tüneteket okoznának. Persze ez nem azt jelenti, hogy amint végeztetek, rohanj a mosdóba. Add meg a módját, bújjatok össze, ha úgy esik jól, csak belátható időn belül ne feledkezz meg a vizelésről.

Azonnal öltözni?

A szexuális aktus után ne bújj azonnal vissza a fehérneműdbe, előtte a lehetőségeidhez mérten mosakodj meg. Azonban mivel érzékenyek a szerveid, egyáltalán nem mindegy, milyen tisztálkodó szert használsz.

Popsitörlőt használni

Az intim területek sajátos pH-ját akkor tudod megóvni, ha vigyázol arra, mivel tisztogatod magad. Szex után még jobban oda kell figyelni erre. A popsitörlők az érzékeny bőrt az együttlét után könnyen irritálhatják, hiszen azok tele vannak különböző vegyi anyagokkal.

Fürdőzés szex után

A szakemberek szerint nem szerencsés az aktus után fürdőzni, ezért bármilyen hívogató egy kád forró víz a lazuláshoz, inkább várj vele. Ugyanis az intim területek szex után érzékenyebbek, ezért a fertőzéseket is könnyebben össze lehet szedni.

Mennyire volt jó?

Oké, ez nem egészségügyi vonal, de egy jó tanácsot fogadj meg: ne kezdd el elemezni a szex után, hogy mennyire voltál jó és hogy a partnered hogy teljesített. Ha mondandód van, keress megfelelő időpontot hozzá. Azok a percek meg maradjanak meg az összebújásnak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top