A zserbó nem véletlenül a magyar konyha egyik legismertebb karácsonyi édessége, generációk óta készítjük. Egy kis odafigyeléssel és néhány mesterfogással, ezúttal is az ünnepi asztal fénye lesz. A Gerbeaud cukrászai azonban most megosztották azokat az apró, ám annál fontosabb titkokat, amelyek a tökéletes zserbóhoz vezetnek.
A Gerbeaud cukrászainak tippjei a tökéletes zserbóhoz:
Csakis a legjobb alapanyagok
Használjunk házi baracklekvárt, friss diót, valódi vajat és magas kakaótartalmú étcsokoládét! Ezek az alapanyagok adják a sütemény gazdagságát.
Egy extra trükk: a töltelék hozzávalóit – dió, cukor, lekvár – érdemes előre összekeverni, és így felvinni a tésztalapokra, hogy az ízek tökéletesen összeérjenek.
Az alkohol varázsa
Egy kevés rum, pálinka vagy likőr a töltelékbe igazi különlegességet ad a süteménynek amellett, hogy kiemeli az ízeke. Ne aggódjunk, a sütés során elpárolog az alkohol, csupán az aromája marad meg!
A tökéletes bevonat
Ha fényes, lágy bevonatra vágyunk, készítsünk ganache-t: forró tejszín és étcsokoládé keverékével egyenletes, könnyen szeletelhető réteget kapunk.
Akik a roppanós csokoládébevonatot kedvelik, válasszanak 70 százalékos vagy annál magasabb kakaótartalmú csokoládét és felmelegítés után azzal vonják be a zserbót.