Bircher-müzli
Ajánlott egyéves kortól. Kisebbeknek eleinte legfeljebb egy-két kanál búzacsírát, beáztatott és megőrölt zabpelyhet keverjünk a gyümölcspépbe.
Tejes müzli totyogóknak
Hozzávalók nagyétkű kisgyermek számára: 2 dl tej, két teáskanál mazsola, négy evőkanál zabpehely, két evőkanál összetört kétszersült, egy teáskanál őrölt mogyoró, reszelt alma. A tejet megmelegítjük, a hozzávalókat belekeverjük, fél óráig állni hagyjuk. A reszelt almát fogyasztás előtt adjuk a müzlihez.
Egyéves kortól ajánlott.
Kakaós hajdinakása
Hozzávalók nagyétkű kisgyermek számára: 1,5 dl anyatej vagy tehéntej (a gyermek életkorától függően), egy teáskanál instant kakaópor, 30 g darált hajdina, nagyobbaknak egy evőkanál tejszín.
A tejet kakaóporral és hajdinadarával elkeverjük, kis lábasban lefedve körülbelül tizenöt percig főzzük. A kész ételt tányérba öntjük, a tejszínt hozzákeveverjük.
Darapuding
Hozzávalók négy főre: 1 l tej, 15 dkg kukorica vagy búzadara, késhegynyi só, két evőkanál étolaj, két evőkanál méz, mazsola.
A darát forró tejbe habarjuk, sűrű péppé főzzük.A többi hozzávalót is belekeverjük, és az egészet vízzel kiöblített pudingformába töltjük. Hideg helyre állítjuk, kihülés után kiborítjuk. Szamóca- vagy málnalekvárral tálaljuk.
Egyéves kortól ajánljuk.
Kölespuding
Hozzávalók négy főre: 1 l víz, 10 dkg hántolt köles, öt evőkanál méz, két evőkanál étolaj, 5 dkg mazsola, 1 kg alma, egy citrom, két narancs.
Forráskor a vízbe öntjük a kölest, lassú tűzön forraljuk, nem kevergetjük. Közben megreszeljük az almát, mazsolával, mézzel, kevés olajjal és citromlével összekeverjük. Ha rágni még nem tudó csecsemőnek adjuk, a hozzávalókat daráljuk meg, vagy aprítsuk fel aprítógépben.
Ahogy a köles megfőtt, levesszük a tűzről, fölé rakjuk az almát, narancsszeletekkel, vagy idénygyümölcsökkel díszítjük. Befedve állni hagyjuk, míg a gyümölcsök átmelegszenek.
Hét-nyolc hónapos kortól ajánljuk.