nlc.hu
Család
A babaápolás mindenttudó nagykönyve

A babaápolás mindenttudó nagykönyve

Amikor elsõ gyermekem, Lilly Elesi 1992-ben megszületett, senki sem mondta nekem, milyen csodálatos kalandban lesz részem. Persze rengeteg tanácsot kaptam a szüléssel kapcsolatban más édesanyáktól, sõt teljesen idegenektõl is, akik közül sokan azt kérték, hadd érinthessék rneg a pocakomat, mert az szerencsét hoz.

De a sok, jótanács és rengeteg könyv egyike sem szólt arról, mi is történik valójában: hogy részesévé válok egy óriási körforgásnak, és áramkörnek, melyben a múlt, jelen és a jövő összeér, hogy egy csodálatos kis élet, jöhessen világra.
Most, a második terhességem vége felé már magam is átlátom ezt a körforgást. Egy aprócska kis bejegyzés vagyok a végtelen, kiszámíthatatlan univerzum naptárában, a bolygó életét biztosító hatalmas tett pici része. Életet adó édesanyaként az a szerepem, hogy többet adjak a világnak, mint amennyit magam hátrahagyok: egy új életet, új reménységet, új kezdetet. Gvermekeim születésükkor a jövőt tartják csöppnyi kezükben. Ám, bár a gyermek a jövő ajándéka, egyben a múlt. ünneplése is. Ők a múlt helytartói, a nagymama gesztenyebarna hajától a Papa szentéig. Ezekre a csöppségekre hagyjuk örökül hagyományainkat, történeteinket és dalainkat generációról generációra, időt átszelő hidakat építve.
Ez a könvv tölti száz gontdolatébresztő ötlettel és tanáccsal szolgál erre a csodálatos kalandra. Tele van mókás tényekkel, hasznos információkkal és a szülővé válás egyediségét hangsúlyozó szokatlan ötletekkel. Rengeteg hely van benne saját gondolataink lejegyzésére, ahol rögzíthető minden szó, amivel később az elkerülhetetlen “meséld el, mi volt a születésem napján” jellegű beszélgetésekbcn sziporkázhatunk.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top