nlc.hu
Család
Hogyan örökítsük meg?

Hogyan örökítsük meg?

A baba világrahozatalának minden percére emlékezni fogunk még évtizedek múlva is – ez nem kétséges. Mégis felmerül, hogy a szülõszobai eseményeket esetleg a többi családtag és az utókor számára is megörökítsük. Vajon jó ötlet videokamerával, fényképezõgéppel menni a szülõszobába?




Ha a szülők egyetértenek abban, hogy meg kell örökíteni valahogy ezeket az órákat, még mindig hátra van a legfogasabb kérdés: ki fényképezzen?

Az apa helye ugyanis nem a kamera mögött, hanem felesége mellett van. Lehet, hogy tehetetlennek érzi magát, talán jól is jönne a filmezés feladata, feleségének azonban sokkal fontosabb a jelenléte és odaadó támogatása. A kézfogás, a simogatás, az ölelés óriási erőforrás, kár lenne ezt kihasználatlanul hagyni.

A technika tönkreteheti azokat a meghitt pillanatokat, amelyeket elsősorban átélni, és nem feltétlenül megörökíteni kell. Fényképet ráérünk akkor készíteni, amikor már kigyönyörködtük magunkat az újszülöttben.





Az is jó megoldás lehet, ha a kamerát egy harmadik személy, például barátnő vagy dúla (szülés körüli segítő) kezébe nyomjuk, s őt kérjük meg a fotózásra.

Ha az apa fotóz, ő sosem szerepel a képen – ez sem túlságosan előnyös. Hány olyan első fotó készül újszülöttekről, ahol a vadidegen szülésznő tartja kezében a picit, mert az anyának épp a gátsebét varrják, az apa pedig fotókat készít! Szerencsésebb megoldás, ha a szülésznőt vagy az orvost kérjük meg az első közös családi fotó elkattintására vagy az első szoptatás megörökítésére.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top