Család

Együtt nyaral a család apraja-nagyja

"Nyáron szeretnénk két kicsi gyermekünkkel együtt nyaralni. Sejtem, hogy nem lesz könnyû megfelelõ helyet találni, mivel a kisebbik fiunk még csak nyolc hónapos. Tudnának olyan helyeket ajánlani, ahol csecsemõvel is szívesen fogadnak bennünket?"

Természetesen tudunk! Írásunkban olyan szállodákról, családi panziókról olvashattok, amelyekben megkülönböztetett figyelemmel fordulnak a gyermekeikkel együtt nyaralni, kikapcsolódni vágyó szülők felé. Aki ilyen helyre indul a kicsikkel, annak nem kell rácsos ágyat, etetőszéket vinnie, nem kell attól tartania, hogy rossz szemmel nézik a kelleténél néha talán zajosabb csemetéket. Családbarát szálláshelyeken a biztonságos, jól felszerelt játszótérre, árnyas pihenőparkra is gondolnak. Reméljük, mindenki talál összeállításunkban igényeinek megfelelőt. Kellemes nyaralást kívánunk!






Az udvarban szabad biciklizni!
Vonyarcvashegyen, a domboldalon Tüke Róbert és családja két apartmannal várja a gyerekkel érkezőket. Lent a Balaton, odafönt a fenyőerdő csalogatja a kirándulni, strandolni vágyókat. A tágas udvarban csúszda, minijátszótér, homokozó, pingpongasztal és gyerekkerékpár kínál játéklehetőséget. A tökéletesen felszerelt konyhában mindenki elkészítheti kedvenc ételét. Babaágyat, babakocsit, etetőszéket, játékokat felesleges vinni, a háziak minderről gondoskodnak.
Tel.: 06-83-348-830


Két szálloda a Dunakanyarban
Szentendrén a Hotel Provincia barátságos környezetben nyújt szállást a kisgyermekes családoknak. A kétágyas szobák mindegyikében lehetőség van pótágy elhelyezésére, ami igény szerint rácsos babaágy is lehet. A látványkonyhában frissen, rendelésre elkészített ételekkel, svédasztalos reggelivel kényeztetik a vendégeket, de a konyhafőnök akkor sem jön zavarba, ha a legifjabb vendég csak tejbegrízre vágyik.
Leányfalun a Hotel Twins az 521 méter magas Vörös-kő lábánál, a Duna kanyarulatának jobb partján fekszik. Kétágyas szobákban, illetve kétszemélyes apartmanokban fogadják a családokat, ahol két pótágy elhelyezésére is lehetőség van.





Mindkét szállodában kedvezményes családi hétvégékkel várják a gyermekes családokat. Pénteken vacsorától vasárnap ebédig teljes ellátással gondoskodnak a vendégek kényelméről. A háromévesnél fiatalabb gyerekek ingyen vehetik igénybe a szállodát, a háromévesnél idősebbek ötvenszázalékos kedvezményt kapnak.
Szobafoglalás: Quaestor, Tel.: 302-5010
www.quaestor.hu/travel






Olvasóink már próbálták

Több olvasónk is dicsérte a Bakony egyik lankás nyúlványánál, Győrújbaráton található Hotel Paárt. Az elegáns szállodából és tizenhat faházból álló üdülőparadicsomban felnőttet és gyermeket ugyanolyan figyelemmel szolgálnak ki, és gondolnak a kisbabával érkezők igényeire is. A kicsiket gyerekmedence, csúszda, természetbarát játszótér várja fajátékokkal, az étteremben pedig gyermekmenüt biztosítanak számukra. A felnőttek aktív pihenését nyitott és fedett úszómedence, szauna, tenisz-, golf- és tekepálya szolgálja.
Hotel Paár, 9081 Győrújbarát, Vendégfogadó u. 4.
Tel.: 96-456-626; 96-656-630






A zalai erdők ölelésében

A zalai dombok legszebb erdői közt, csodálatos környezetben várja a Hotel Ciklámen a kulturált pihenésre vágyó családokat. A szobákban gyerekkád, pelenkázószekrény gondoskodik a kényelemről, a szállodában játszószoba, a kertben minden csodával felszerelt játszótér kápráztatja el az apróságokat. Ha az ifjú vendég ennél is többre vágyik, kisvasutas kirándulásra, lovas kocsis sétára indulhat szüleivel. Ha viszont hangulatos pincetúrán szeretnének részt venni a szülők, közben szakképzett gyermekfelügyelő vigyáz a kicsikre.
Hotel Ciklámen, 8887 Bázakerettye, Fő u. 72.
Tel.: 93-348-051; 93-348-029
cyclamen@axelero.hu






Menjünk falura!

A Fejér megyei Pázmándon, Budapesttől negyven kilométerre tágas, parkosított telken fekvő parasztházban fogadja egész évben a gyermekes családokat a Kölyök Panzió. Vezetője és tulajdonosa Kovács Eszter óvodapedagógus, neki köszönhető, hogy rendkívül gazdag programmal gondoskodnak a gyerekek tartalmas szórakoztatásáról. Nemcsak szülőkkel érkező gyerekeket fogadnak, hanem óvodás, kisiskolás csoportokat is. Kicsiknek-nagyoknak élmény a falusi élettel való ismerkedés, a bábozás, a rajzolás, a társasjátékok. Nyáron a Velencei-tó közelsége teszi vonzóvá a nyaralást.
Kölyök Kft., 1191 Budapest, Dobó Katica u. 2.
Tel.: 282-3254
fogadoo@freemail.c3.hu


Kristálytiszta hegyi levegő




A Szent Orbán Fogadó Magyarország legnagyobb nemzeti parkjában, a Börzsöny hegyei közt megbúvó Nagyirtáspusztán található. Szállodai szobák, faházak és apartmanok várják a vendégeket. A fogadót érintetlen természet veszi körül, nem ritka, hogy az ember összefut egy őzzel, a szarvasok olykor a fogadó közvetlen közelében hallatják hangjukat. Az étteremben gyerekmenüvel kedveskednek az aprónépnek, a parkban felnőttek és kicsik is nagyszerűen kikapcsolódhatnak.
Kóspallag, Nagyirtáspuszta, Tel.: 27-378-034, 27-378-047; Fax: 27-378-045
storban@mail.digitel2002.hu






Szigetközi minipanzió
Egyik kedves olvasónk hívta fel a figyelmünket a Fortuna Családbarát Panzióra. Az Abdán, a Szigetköz bejáratánál található kis panzió mindössze három apartmannal, családi vállalkozásként működik. Már a tervezéskor figyelembe vették a gyerekkel nyaralók igényeit. Nem csak a tárgyi feltételeket biztosítják, nagy szeretettel és figyelemmel fogadják a családokat, gyerekeket.
A panzió közelében játszótér, felnőtt- és gyerekmedence található.
9151 Abda, Dózsa György út 7.
Tel.: 96-350-374; 20-448-3420






Távol a város zajától
Az Abbázia Country Club üdülő Magyarország egyik legidillikusabb falucskájától, Nemesnéptől néhány kilométerre, a szlovén határ felé vezető út mentén fekszik. Távol a város zajától varázslatos élményhez jutnak a természet és a lovaglás szerelmesei. A szálloda két épületében 45 apartman található, mindegyikhez felszerelt főzőfülke tartozik. A kisgyerektől a felnőttig mindenki megtalálja a neki való szórakozást. A lovaglás szerelmesei sűrű erdőkön, zöldellő réteken vezető utakon hódolhatnak szenvedélyüknek.
8976 Nemesnép, Határ út 3-7.
Tel.: 92-573-450, Fax: 92-573-460
allnemes@axelero.hu

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top