Család

Tiszta ruhát a babának!

A baba bõre egész nap ruháival érintkezik. Ezért aztán különösen oda kell figyelnünk arra, hogyan és mennyire tartjuk tisztán ezeket a darabokat. Figyeljünk oda az ágynemûkre és a törölközõkre is!




Amikor a gyerek ruháit beszerezzük, két dologra figyeljünk oda: a jó moshatóságra és a természetes anyagokra. A legjobb választás a pamut, mert a gyapjú szúrósságával irritálhatja a puha bőrt. A pamut ráadásul jól viseli a magas hőfokon mosást, és a fehér változatok a fertőtlenítőszereket is jól bírják.

Tisztántartásukkor mindig kövessük a használati utasítást. Ha valamelyik darab nem bírná a forró vizet, fertőtleníthetjük alacsonyabb hőfokon is.

A mosásnál nagyon figyeljünk arra, hogy minél kevesebb vegyszerrel találkozzon a baba bőre. Ezért mindig nagyon alaposan öblítsük a ruhákat, hogy ne legyenek bennük mosószermaradványok. Ha mégis allergiás reakciót tapasztalunk, addig váltogassuk a különféle szereket, amíg meg nem találjuk a megfelelőt.






Ruhák fehérítéséhez, fertotlenítéséhez

Ha a gyerek beteg, vagy mosható pelenkát használunk, mindeképpen szükség lesz fertőtlenítésre is. A megfelelő szerek mellett vegyük igénybe a napfényen szárítás és a vasalás ilyen hatását is! Az így kialakuló hármas hatás biztosan minden kórokozótól megszabadítja a ruhákat.

Az fertőtlenítésre váró szennyezett ruhákat mindig tartsuk jól elkülönítve, pl. egy fedeles vödörben. Arra is ügyeljünk, hogy a gyerek ruhái ne keveredjenek a család többi tagjának más szennyeseivel.










Figyeljünk arra is, hogy az ágyneműt és a törölközőket is megfelelően tisztán tartsuk! Ezekből különösen érdemes fehéret választani, így fertőtlenítésük nem fog gondot okozni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top