Család

Mesék az operaházból

Gyönyörû mesekönyv, már elsõ látásra mindenkiben a gyerekkort idézi. Hamupipõke fut le egy lépcsõn, és mindannyian tudjuk, amit õ még nem: végül úgyis õ lesz a királyfi felesége.




A könyvből megtudhatjuk, hogyan szökteti meg a szerájból Belmonte Constanzát, kiderül, hogy ki is az a Diótörő, és fény derül a sevillai borbély fondorlataira is, amivel összehozza a szerelmeseket.

Fráter Zoltán írása Szegedi Katalin rajzaival jelent meg. És bizony méltán állíthatjuk: a két munka annyira összeillik, hogy már az első átlapozás után tudjuk: egyik nem képzelhető el a másik nélkül.

A történetek klasszikus operák és balettek meséi, gyerekek számára is közérthető formában. Fráter Zoltán viszont nem nézi butának a gyerekeket, és így igazi élmény a könyv elolvasása. Még felnőtteknek is! Manapság, amikor az opera a nagy tömegek körében kiment a divatból, ez a könyv felkeltheti a gyerekek érdeklődését a fordulatos történetek iránt.

Szívből ajánljuk a művet, melyet Szegedi Katalin illusztrációi, az ahhoz illő papír és kötés valóban egyedivé tesznek a gyerekkönyvek piacán!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top