Család

Pettson és Findusz

A bácsi és macskája. A Findusz és Pettson név a rajzfilmek rajongóinak már mond valamit, de az is lehet, hogy az eddig megjelent kötetekkel is találkoztál. Most két új példány került a boltok polcaira.

A leginkább a kedves szóval jellemezhető svéd filmek és könyvek sikere igencsak könnyen érthető, ha a mai amerikai rajzfilmdömpinget ismerjük. Végre egy olyan világ, ahol a legfenyegetőbb lény egy borz, és senki nem versenyez senkivel.

Pettson, a magányos öregember kismacskájával él tanyáján. A macskát, Finduszt éppen a magány ellen kapta, és annyira összebarátkoztak, hogy meg is tanította beszélni a pajkos jószágot. Az ő kalandjaikat mesélik el az újabb kötetek is, melyek címe: Csetepaté a kiskertben és Amikor Findusz kicsi volt és eltűnt.

Ha kis gyerekednek olyan könyvet adnál a kezébe, ami nemcsak szép, hanem értelmes, és jó érzésekkel tölti el, akkor melegen ajánljuk Sven Nordquist történeteit. Ha pedig te magad akarsz elmerülni a békebeli svéd tanya életébe, akkor se fogd vissza magad. Legfeljebb azt mondod, gyereknek viszed…

A könyvek a General Press Kiadó gondozásában jelentek meg.





Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top