nlc.hu
Család
Gyerekjátékok

Gyerekjátékok










A pingvin, aki mindenáron repülni akart

Játékos kedvű pingvinünk egy szép napon nagyon unatkozott a kietlen jégvilág kellős közepén, ezért elhatározta, hogy felfedezőútra indul. Útnak is eredt, de a hórengetegben számtalan veszély leselkedett rá…

A játék angol nyelvű, ezért icipici segítségre szükséged lesz. A kalandot a “play game” feliratú gomb megnyomásával indíthatod.

A fürge madár előre és hátra a nyilakkal halad.
Ugrani a “space” (a nagy hosszú gomb) segítségével tud,
lőni pedig a “shift” billentyűvel, melyből kettő is van, egy bal, egy pedig jobb oldalon, mindkettőn felfelé mutató nagy nyíl látható.

Gyűjtsd össze a csillagokat, és… majd meglátjuk, mi történik. Ha pingvined idő előtt jobb létre szenderült, de szeretnél még egyet játszani, klikkelj a “play again” gombra.

Kattints ide a játékhoz »











Hihetetlen hólabda


Mindig is szerettél volna egy hatalmas hógolyón gurulni? Nem vagy egyedül, ez a furcsa, kis havasi állatka is így van ezzel. Hajrá, neki a lankáknak, de készülj fel, utad nem lesz zökkenőmentes. Sziklákon kell átugranod, és a labda is egyre gyorsabban görög.

Ez a játék is angol nyelvű, de semmi gond, segítünk elkezdeni. A nagy lesiklást a “click to start” feliratra kattintva kezdheted meg, majd kattints a “continue” gombra. Csak az egérre lesz szükséged: irányítsd az egeret a hógolyóra, és ha jön az akadály, kattints, ezzel átugorhatod az alattomos sziklákat. Ha elrontottad, vagy ismét szeretnél játszani, megint a “continue” gombra kell kattintanod, majd a “yes”-re.

Ha olyan profi vagy, hogy lassúnak érzed a tempót, könnyedén fokozhatod, csak ne hógolyhóra, hanem kicsit elé kattints. Hajráááááá!!!

Kattints ide a játékhoz »










Száguldós télapó

Biztos te is sokat gondolkoztál, mikor kicsi voltál, hogyan képes a mikulás egyetlen éjszaka alatt olyan sok gyereknek ajándékot vinni. Hát, nagyon kell sietnie, az biztos. Ebben a játékban egy ilyen siető, bevalljuk, kissé izgága, szánján száguldozó mikulással játszhatsz, aki minél több lányt és fiút akar megörvendeztetni meglepetéseivel.


A repülés a “fly now” feliratra kattintva indul, ezután a megjelenő házikókra kell klikkelned az egérrel; minél többet sikerül klikklened, annál több meglepetést kapnak a gyerekek, és annál több pontot te. Ha ismét játszani szeretnél, kattints a “play again” felirat mellett a “yes” gombra.

Drukkolunk neked, a kissé izgága, újdonsült télapónak és a lurkóknak.

Kattints ide a játékhoz »










Modern mikulás akcióban


Ez a mikulás nem bízza a rénszarvasokra a szánhúzást, ez halad a korral, és sugárhajtású szánnal dolgozik. Persze a meló így sem zökkenőmentes, mert valaki mindig akad, aki nem szereti a boldog gyerekeket. Ebben a mesében zöld manók próbálják levadászni mikulásunk ajándékkal teli szánját. És a madarak is, ki tudja, miért, ellened vannak. Ne hagyd, hogy tönkretegyék a gyerekek karácsonyát.

A játék egy város háztetői fölött zajlik, talán épp a te városod az. Az ajándékakciót a “start” gombra kattintva kezdheted el, a mikulást pedig a billentyűzet nyilaival mozgathatod. Ha egy kémény fölé értél, a “space” billentyűvel (a nagy hosszú gomb) ledobhatod az ajándékokat.

De nagyon vigyázz a gonosz, mindenfélét hajigáló manókra és a csipkelődő madarakra.

Kattints ide a játékhoz »










Télapókirakós


Egy kedves régi játék modern változatával játszhatsz most. A feladat egyszerűen hangzik, de annál bonyolultabb elvégezni. Kattints a mikulásra, de előtte alaposan nézd meg a rajzot, hogy aztán ki is tudd rakni. Kattintás után a puzzle darabjai nyomban összekeverednek. Ezután klikkelj mindig arra a darabkára, melyet mozgatni akarsz.
Ha ismét játszani szeretnél, kattints a “play again” feliratra.

Itt bizony gondolkodni kell. Ha nem megy, kérj segítséget egy felnőttől. Persze, lehet, hogy ő fog segítséget kérni tőled…

Kattints ide a játékhoz »











A csillagok szerelmese

Ez az aranyos kislány annyira szereti a csillagokat, hogy éjszakánként kiszökik az ágyból megcsodálni és összegyűjteni őket. Különösen a hullócsillagokat imádja. A vörös copfos kis vagányt az egérrel mozgathatod. Kattints a kislányra, rugaszkodj egy nagyot, majd kezdj el szaladni, hogy minél többet elrakhass a kötényedbe a gyémántfényű csillagokból.

A játékot a “click to start”, majd a “continue” gombra kattintva kezdheted el, majd a “start game” gomb megnyomása következik. Ha még egyszer szeretnél játszani, hogy még több csillagot gyűjts össze, kattints a “yes” gombra.

Sok sikert kívánunk!

Kattints ide a játékhoz »

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top