Család

A gyöngyszemet hullató leány

Te is szeretted gyerekkorodban a mesegyûjteményeket? Mert én igen. Jó volt, hogy ha elolvasok egy mesét, vár még egy izgalmas másik.

Címek szerint haladtam, az érdekesnek tűnő meséket olvastam el először, ahogy most egy novelláskötetet veszek a kezembe. És ez a módszer gyakran szolgált meglepetésekkel, hiszen sokszor a cím alapján nem túl érdekes mesék tartogatták a legjobb élményt.

A népmeséket is szerettem. Olyan mesterkéletlennek, őszintének tűntek, rövidek voltak és érthetőek. A népmesegyűjtemény ez alapján persze az élvezet csúcsának számított, különösen, ha a kezembe került valami igazán érdekes kötet.

A gyöngyszemet hullató leány éppen ilyen. A gyűjtemény igazán különleges, az eredetileg horvát nyelvű mesék nem várt fordulatokkal örvendeztetik meg az olvasókat, az Andersen-díjas Heinzelmann Emma rajzai pedig remekül kiegészítik a történeteket.

Minden gyerek polcán ott kellene lennie, aki szereti a történeteket, és melyik gyerek ne szeretné? Ez a könyv garantáltan hozzájárul majd, hogy utódunk később a novellásköteteket is kézbe vegye. De hogy milyen sorrendben olvassa a meséket, abba semmiképp ne szólojunk bele!
A könyv a Móra Kiadó gondozásában jelent meg.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top