Család

Egy misztikus történet a szeretetrõl és az egymásra találásról

Maria Gripe Agnes Cecilia címû könyve nem méltatlanul kapta az Andersen-díjat. Igazi, letehetetlen, szívszorító és egyben boldog történet, amelyet élvezet olvasni.





A szülei elvesztése után rokonoknál élő Nora új családjával egy régi ház nagy lakásába költözik, és innentől kezdve már semmi sem lesz ugyanaz. Különös jelek utalnak arra, hogy keresnie kell valamit, amiről még maga sem tudja, mi az. Szerencsére segítséget is kap, és miközben egyre közelebb jut a múlt titkaihoz, egyre közelebb kerül ahhoz is, hogy saját problémáira megoldást találjon.

A könyv kiadója 9-12 év közötti gyerekeknek szánta regényét, de bevallom, jómagam, aki bőven beletartozom már a 12 éven felüliek táborába, sem tudtam letenni. Sőt, az elején még meg is borzongatott a történet egy-két részlete. Nem kell azért félni, a könyv, bár az érthetőn túli világba is bevezet, nem kísértetsztori, és valószínűleg senki nem fog tőle rosszat álmodni.







Maria Gripe: Agnes Cecilia
Animus Kiadó, Andersen-díjas írók sorozat, 1980 Ft
9-12 és felette korosztálynak, de felnőtteknek is bátran ajánljuk!

5 pont

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top