Család

Egy szépreményû “bika” feljegyzései

Egy szépreményû "bika" feljegyzései, hát ez azért nem semmi bevezetõnek! Lerí róla: „Tipikus pasi!” Ezek után belekezdtem Jonah Black fekete naplójába, hisz borítója alapján ígéretesnek látszott.







Kattints a képre!
Mikor belekezdtem, hirtelen átsuhant az agyamon, mi ez, talán egy újabb lányregény? De nem, illetve csak majdnem…

A könyv első fele kissé nehezen érthető, teljes a zűrzavar, ahogy a főszereplő fiú fejében is: rengeteg kérdés, álomképek, rejtélyes történések, a hugi, a suli és ez a sok csaj… “Mi van?!” – gondoltam, de miután átküzdöttem magam a könyv első felén, már érdekelt a folytatás. A hasonlóság látványos más amerikai sztorikkal, hisz feltűnnek az elvált szülők, a buggyant anyuka a jógájával és szexológusi kísérleteivel, a gazdag apuka az exnővel, aki csak csekket küld karácsonyra, a lélekdoki, a titkos harmadik, az idegesítő kishúg – akinek persze már kocsija is van… stb… ja, és persze kissé lúzer srácunk az érzelmeivel.

De mégis van benne valami több, ami fiatalossá és élvezhetővé teszi az egészet. Talán pont a keszekuszasága? Feltűnik a jól ismert hárman párban story, a két haver – akik közül már egyik se a régi… vagy mégis? –, meg a “haver” csaj, akiből időközben bombanő lett, és naná, hogy a pasik szeme is egyből felnyílik. Ebből már nem sülhet ki jó!

Elindul a már jól ismert fiú-lány barátság történet. És persze ott van az öreg iszákos “kalóz”, vagyis “extűzoltó”, aki ellátja kis hősszerelmesünket tanácsokkal, és csak úgy 500 dolcsi röppen ki a zsebéből. Ohó, csak nem egy titkos jótevő?

Érdekes lelkivilága van ennek a Jonah-nak, nekem néhol már betegesek a fantáziálgatásai. Na és hogy kedves, beképzelt, érzelgős, szépreményű bikánk néha mekkora lúzer tud lenni – vagy csak nekem tűnik úgy? – főleg, ha a „tárgyra térésről” van szó! Na jó, valljuk be, mindenki átesik azon a bizonyos „tűzkeresztségen”, na de így elbénázni a lehetőségeket?! Sebaj, addig is szórakoztatnak minket!

Jonah fiú már-már mókás próbálkozásai mellett ott a sok csaj: a flúgos bombanő, az eltűnő “indiáncsaj”, a hisztis királykisasszony és a Nagy Ő! De mikor már azt hinnénk, egyenesbe került a story, feltűnik az ismeretlen cyberbaba – aki viszont mindenkit jól ismer – és ezzel az író újabb csalit dob az olvasó elé, és húzza is egészen a kötet végéig. Nagyon cseles! De azért megéri egyszer végigolvasni, már csak emiatt is – hisz az emberi kíváncsiság nagy úr!


A könyv egy sorozat első kötete. A további kötetek már a boltokban!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top