Család

Elõítéletek ellen gyerekeknek

Igazán pozitív a szándék a Béka és az idegen címû gyerekkönyv szerzõiben. Az elõítéletek és az idegengyûlölet ellen írtak egy olyan bûbájos kötetet, amely még a felnõtteket is magával ragadja.






Kattints a képre!
Az erdőbe egy idegen költözik, nem más, mint a Patkány. Vannak állatok, mint például a Réce és a Malacka, akik előre elkönyvelik, hogy a Patkány csakis koszos és rosszindulatú lehet. Ott van a Béka, aki bár nem hisz ezekben az előítéletekben, kis híján hagyja magát meggyőzni. És szegény Patkány igazán elszomorodik, hogy így állnak hozzá. Szerencsére gyorsan bebizonyíthatja, hogy igazán érdemes mindenki elismerésére, és a Béka legjobb barátja lesz.

A tündéri rajzokkal illusztrált könyvet akár már óvodáskorú gyermekünknek is olvashatjuk, igazán értékelni fogja. Mi pedig reméljük, hogy segít abban, hogy a felnövő gyerekekben kevesebb előítélet éljen. No és abban, hogy a világszerte nagyon sikeres Béka-sorozat többi tagja is elérkezzen hozzánk.





Max Velthuijs: Béka és az idegen
Móra Kiadó, 990 Ft
3-8 éveseknek

4 pont

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top