Család

Csillagnézõ

Csak nyugodt, az olvasottaktól elvonatkoztatni képes embereknek ajánljuk a Csillagnézõ címû ifjúsági regényt. Pedig nagyon jó. Annyira, hogy olvasás közben ökölbe szorul a kezed. Felnõtteknek is!




Katherine Paterson, Andersen-díjas író könyve elvileg kamaszoknak szól, és vélhetőleg érzékenyebb kamaszok tudnak is mit kezdeni vele. Persze a fülszöveg sem árul zsákbamacskát, így hát akinek nem olvasmánya, ne vegye magára… De hagyjuk a kisebb képzavarokba merülést, és beszéljünk a könyvről.

Angel épp 12 éves, amikor anyja hétéves öccsével együtt börtönben ülő apjuk nagyanyjánál hagyja őket. Bár mire idáig eljutunk, az sem egyszerű. Az alkoholista anya, a megfélemlített, minden felelősséget viselő lány és a szinte elviselhetetlenül hisztis kisfiú történetében már eddigre szünetet kellett tartanom nyugalmam megőrzése érdekében.

A kalandokba inkább ne is menjünk bele, legyen elég annyi, hogy azért Angel is talál magának némi vigasztalást a csillagokban, és a titokzatos férfiban, aki a csillagok megismerésére tanítja.


Szociálisan érzékenyeknek valóban nagyon ajánlható olvasmány! És bár szívesen mondanám, hogy nem kell feldühödni, és arra vágyni, hogy a felelőtlen anyát válogatott módszerekkel iktassuk ki a lány életéből, hiszen ilyen családok nincsenek. Mert vannak…






Katherine Paterson: Csillagnéző
Animus Kiadó, Andersen-díjas írók sorozat»
1980 Ft

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top