Család

Szeleburdi család – 1. rész

Hozzád emelem az én lelkem, Uram! – gondolom magamban, amint két megpakolt cekkerrel próbálok felkászálódni a 6-os villamosra. Advent elsõ vasárnapja.

November 30.
Megérkezett a boltokba az ünnepi édesség első rohama. Beszerzem a mikuláscsomagokat a gyerekeknek, majd elindulok nézelődni egy karácsonyi kirakodóvásárba. Nejlontetős faasztalkák mögött bájos és kevésbé bájos mütyűrök fogadnak. Cserépházikóba zárt mécsesek, ezüst és bőr ékszerek, díszek, füstölők. Valami apróbbat keresek, amit bele tudok rakni az adventi naptárba. Mogyorót, mandulát, pisztáciát, kesudiót vagy aszalt gyümölcsöket. Szerintem így, hogy mindenből van egy kicsi, sokkal nagyobbnak, többnek tűnik az ablakban talált meglepetés, és bár egy idő után előre tudják a gyerekek, hogy mi lesz, mégis mindig ugyanúgy örülnek neki. Ráadásul nem édességgel tömik magukat.


Hirtelen eszembe jut, hogy eleinte, amíg a férjemmel kettesben éltünk, csak neki készítettem az adventi naptárat. Fantasztikus volt látni, hogy úgy viselkedett, mint egy kisgyerek! Furdalta az oldalát a kíváncsiság, hogy mi lehet a többi dobozban, könyörgött, hogy hadd nézzen bele, de ki kellett várnia az idejét. Úristen, milyen lelkesen gyűjtöttem a gyufás dobozokat (23-at)! Belecsempésztem különböző édességeket, kis üzeneteket, apró ajándékokat, stb. Becsomagoltam a dobozokat színes csomagolópapírba, átkötöttem kis szalaggal, masnit tettem rájuk és felfűztem őket fenyőgirlandra, majd kiakasztottam az ablakba. A 24. egy nagyobb csomag volt (a karácsonyi ajándéka).

Hét évvel ezelőtt az első gyermekünk volt az ajándék. Akkor karácsonykor jelentettem be neki, hogy várandós vagyok. A boltokban kapható hóspray-vel egy mosolygó arcot rajzoltam a gömbölyödő pocakomra. Erre az a buta férjem elkezdett sírni, hogy ilyen gyönyörű ajándékot még sohasem kapott karácsonyra.

Átvizsgáltam a készleteinket. Az eredmény lehangoló. Nincs liszt, cukor, olaj a kamrában. Sürgősen beszerezni! Hogy állunk fűszerekkel, akad-e valami elfeledett kincs a szekrényben? Muszáj lesz ellenőriznem a szavatossági időket! Milyen tisztítószereket kell beszereznem?

Férjem nehezményezte, hogy ő nem kap semmit Mikulásra. Nem is fog. Tavaly rájárt a karácsonyi szaloncukorkészletre, amit a spájzban tároltam, nehogy rátaláljanak a gyerekek.

Az adventi koszorú idén nagyon szépen sikerült. Gergő ötletére két csillagot raktunk bele, amit Jucó vágott ki sárga kartonpapírból. Mivel pont négyen vagyunk, Jucó mindegyik gyertyát virtuálisan elnevezte rólunk.

A karácsonyfadíszek ellenőrzésének az ideje! Ha a fénysorból kiégett egy izzó, feltétlenül pótolni! Csomagolópapír! Képeslapok a szeretteinknek!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top