Angyalok sütiből és papírtányérból
Angyalsüti Hozzávalók: 250 gramm finomliszt 125 gramm vaj 60 gramm cukor A hozzávalókat jól dolgozd ki, gyúrd össze. Nyújtsd ki a tésztát kb 1 cm-es vastagságúra! Az angyalkához kartonból vágjunk sablont, és azt körbevágva szaggassuk ki” a tésztát. Sütés előtt díszíthetjük is. 10-15 percig süssük. |
A kör alakú papírtányérra rajzold fel a mintát! Vágd körbe és tűzd össze a szoknyáját! Díszítsd és fesd az angyalt! Vékony cérnákkal függeszd fel, akár az ablakodba, akár majd a karácsonyfára!
Ajándékot rejtő fenyő
Mindenféle hengerből remek kis dobozokat készíthetsz, amiben apró kis ajándékokat adhatsz annak, akit szeretsz! Gyűjtsd össze a vécépapírgurigát, a papírtörlő karton alapját, hengerdobozokat!
Vágj ki zöld kartonból egy félkört, cakkozd ki a szélét! Fess rá mintát, szórd meg aranyporral, ami csak eszedbe jut, díszítsd! Ha megszáradt, tekerj belőle kúpot, ragaszd össze. Ez lesz a fenyőfa “lombja”!
Az alja a henger alakú doboz vagy gurtni. Ha nincs talpa, vágj ki egy nagyobb kört és ragaszd rá arra! Vond be barna színű papírral, díszítsd fel szalaggal! Ha többet készítesz belőle, a karácsonyfa körül egy egész kis fenyőerdőd lehet!
Rudolf falatkái Hozzávalók: 125 gramm olvasztott vaj 250 grann összetört kekszmorzsa 4 evőkanál kakaópor 4 evőkanál méz |
Ajándékozz finomságot! A Mikulás segítője, Rudolf, a piros orrú rénszarvas nagyon szereti ezt a csemegét, neked is biztosan ízleni fog. Az a legjobb dolog ebben a sütiben, hogy ha egy felnőtt megolvasztotta a vajat, akkor már egyedül is elboldogulsz a dologgal, csak a fantáziádra van szükség!
Gyúrj a masszából kis golyókat, ezeket hempergesd meg kókuszreszelékben vagy darált dióban, esetleg kakaóporban vagy színes cukorkákban. A kis golyókat ültesd színes mignon papírba, rendezd el egy tálon, vagy csomagold be és tedd a fa alá!
Papucsos gyertyák
A nagyobbak bátran belevághatnak a feladatba, és fényt ajándékozhatnak karácsonyra! Szükség lesz fehér karácsonyfagyertyákra, maradék gyertyadarabokra, zsírkrétára, konzervdobozra, süteményformára és olajra. Készíts elő még egy tenyérnyi agyagot vagy alufóliát.
A fehér gyertyákat kanócuknál fogva különböző mélységig megolvasztott színes viaszba mártjuk. Minden mártogatás után meg kell várni, amíg kihűl. A süteméynformát kikenjük olajjal és az agyagra, vagy a fóliára tesszük. A formába színes, megolvasztott viaszt öntünk, beleállítjuk a gyertyát! Az egészet együtt hagyjuk dermedni. Ha már teljesen kihűlt, akkor kihúzhatjuk a süteményformából papucsos gyertyánkat.
További ünnepváró ötletekért keresd ezeket a könyveket!
|