Család

Inkább fiúknak?

Valójában persze nem kell fiúnak lenni ahhoz, hogy az ember kalandokra legyen kíváncsi. Mindenesetre nem finom lelkû kistündéreknek szánjuk a kísérteteket és a valódi akciót.





Nick Horowitz: A sas lecsap

Akcióregény gyerekeknek? Hát igen, ha haladunk a korral, ezt is el kell fogadnunk. Persze nem kis gyerekeknek szól. És bár kalandos, de nem annyira akciózós. Mindenesetre felnőttként is élveztem…

Alex Dél-Franciaországban piheni ki utolsó bevetésének fáradalmait a csinos Sabina társaságában, távol a titkosszolgálatoktól és a világuralomra törő őrültektől. Ám az idillt szörnyű esemény zavarja meg. Sabináék nyaralóját felrobbantják, a lány édesapja megsérül. Alex biztos benne, hogy ő volt a célpont, s ezért nyomozásba fog. Ám hiába kéri az angol titkosszolgálat segítségét, akiket ő annyiszor kisegített, azok hallani sem akarnak róla. Ugyanis az ember, akit Alex a merénylettel gyanúsít, egy érinthetetlennek számító híres popénekes.

Animus Kiadó », 224 oldal, 1980 Ft






A mediátor 4: A legsötétebb óra



Ugye te is vártad már, hogy megjelenjen a sorozat 4. kötete? Mert bevallom, én már izgatottan figyeltem a boltok polcait, mikor is találkozik újra Suze kísértetekkel. Ha nem olvastad az előző részeket, azokat se hagyd ki!

Suze életének tizenhatodik nyara ez a mostani, ám ahelyett, hogy a tengerparton gondtalanul sütkérezve töltené, egy menő szállodában bébiszitterkedik, hogy némi zsebpénzre tegyen szert. Mindeközben kiderül, hogy a kisfiú, akire vigyáznia kell, „kezdő mediátor”, és az sem mellékes körülmény, hogy a kiskölyök bátyja igencsak szemrevaló fiatalember.

De Suze-nak ennél sokkal fontosabb dolgokkal kell foglalkoznia, nevezetesen, hogy medenceépítés közben mostohaapja és mostohabátyja a házuk kertjében egy régi sírra bukkant. Vajon Jesse-nek, a jóképű kísértetnek a sírjáról van szó, akivel Suze idestova egy éve megosztja a szobáját? Suze eltökélt szándéka, hogy kiderítse az igazságot… márpedig ha ő valamit a fejébe vesz, azt véghez is viszi. Meg Cabot ugyanolyan mesteri módon adagolja az izgalmakat és a fanyar humort a Mediátor-sorozat 4. részében, mint az előző kötetekben

Ciceró Könyvstúdió », 240 oldal, 1790 Ft






Francesca Simon: Rosszcsont Peti iskolai rémtettei



Elég bátor vagy ahhoz, hogy gyermeked kezébe add ezt a könyvet? Hátha még a végén ötleteket merít belőle. Olvasása közben egyébként nehéz lenne eldönteni, Peti vagy Ricsi-e az idegesítőbb gyerkőc.


Az iskolai élet jobbnál jobb rosszalkodási alkalmakat kínál. Peti pedig egyet sem hagy kihasználatlanul. Nem úgy, mint bátyja, Rendes Ricsi, aki imádja a spenótot, minden nap hajat mos, és kedvenc könyve A boldog bari… Peti édességhegyeket tüntet el, cápák elől menekül az uszodában, tanárok idegein táncol, s még az alsónadrágján is harcoló kannibálok vannak. De vajon miért akar minden áron megnyerni egy olvasási versenyt…? Gyanús… Fölöttébb gyanús… Három már megjelent és hét új történettel!

Animus Kiadó », 160 oldal, 1980 Ft







Roald Dahl: Karcsi és a Nagy Üveglift


A Karcsi és a Csokoládégyár méltó folytatása. Újabb kalandok, ezúttal az űrben, újabb különleges lényekkel.


Karcsi, aki egy csokoládégyár boldog tulajdonosa, szüleivel és nagyszüleivel valamint barátjával és jótevőjével, a gyárat alapító Vonka Vilmos úrral űrutazásra indul. Űrhajójuk nem más, mint egy csodálatos üveglift, ami egyenesen a híres-neves csokigyárból startol, s szerencsére a nagyapók és nagyanyók ágya is elfér benne. A cél, a távolság ismeretlen, egy, ami biztos: a sok-sok kaland, a találkozások különös lényekkel és a kacagtató helyzetek sora.

Animus Kiadó », 176 oldal, 1980 Ft

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top