nlc.hu
Család
Amíg az angyalok díszítenek

Amíg az angyalok díszítenek

Sokáig hagyjuk a meséket élni! Vagyis amíg lehet, addig legyen varázslat a karácsonyban! Legyenek angyalkák, csilingelés, titok és persze sok-sok mese!





A varázslatok azonban mindig százszor nagyobb energiával járnak, mint a hétköznapi dolgok. A karácsony esetében különösen. Nem elég csak a szép karácsonyestére koncentrálni, meg kell szervezni, végig kell vinni a varázslatot is. Szenteste nagy feladat elé állítja a szülőket. A fa elhelyezése, díszítése, az ajándékok elrendezése mind olyan mozzanat, amikor a gyereket jobb távol tartani, a varázslat érdekében. Az egészen aprókával még meg lehet tenni, hogy a másik szobába elhelyezzük, vagy valakire rábízzuk, de a nagyobbacskák, úgy 2-3 éves kortól már nem hagyják annyiban a dolgot!








Sokáig hagyjuk a meséket élni!
Program a nagyszülőkkel


A legbarátibb megoldás. Lényegében mindenkinek jó. A szülők nyugiban készülődhetnek, a nagyszülők extrában kapnak az unokákból, a gyerek pedig fürdik a nagy várakozás boldogságában. A nagyszülök – ha éppen olyan az idő – akár szánkózni is vihetik a gyereket, vagy egy jó kis délutáni mozit is választhatnak. Ha pedig van arra lehetőség, hogy a nagyinál külön ellegyenek, akkor ott aztán játék, mese, éneklés, bármi kerekedhet egy ilyen ünnepváró késő délutánból.



Program ismerősökkel

Több – nagyszülő hiányban szenvedő – család összefogásából kerekedhet egy jó kis közös program. Ovistársak, osztálytársak egy szülővel nekiindulhatnak a szánkóval, vagy a mozi, de választhatnak egy közös kakaózást is. Lényeg az, hogy több család mentesüljön a “feladat” alól. Persze meg kell szervezni azt is, hogy a programbonyolító családnál éppen hogyan díszítsék a fenyőt…









“Vajon díszítenek már bent az angyalok?”
Oldjuk meg magunkban!

Ha minden kötél szakad… Próbálkozhatunk a kiskorú visszatartásával, vagyis egy másik szobában igyekezhetünk lefoglalni őt, de ez sok helyen nagyon nehézkes és hát – valjuk be – nem is a legjobb megoldás. Előállhatunk egy mesével is, és ha éppen nem idegelt ki minket a karácsonyi felkészülés, akkor talán így járunk a legjobban. Szóval a fadíszítés elején előállhatunk valami nagy mesével, hogy éppen itt írta a Jézuska, vagy az angyalka, vagy a Mikulás, hogy ne haragudjunk, de segítsünk neki, mert bizony annyi felé kell szaladni…stb… Így aztán nekiállhatunk eg ynagy kalandnak – mondom, ha eléggé pihentek vagyunk hozzá – és együtt díszíthetünk karácsonyfát! ennél izgalmasabb karácsonyvárást senki sem kívánhat magának!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top