Család

Tanuljunk együtt!

Együtt a babával. Tanulni, gyakorolni, örülni, próbálkozni. A Születés Hete programjain számtalan lehetõség közül választhat anyuka és babája. Érdemes tallózni a programok között!

Budapesten A SATTVA Egészség- és Jógaközpont nagytermében (VII. ker. Károly krt. 3/a) 10-től Sayti Andrea 8 -15 hónapos babák számára tart babásjóga bemutatót. Ebben az időszakban meglepő gyorsaságú fejlődést tapasztalunk a babáknál, akár ha a mozgásfejlődést, a szem-kéz koordinációt, a beszédet, a tanulást vagy a szocializációt és érzelmi fejlődést tekintjük. Gyakorlatai kidolgozásakor Andrea a szülők igényét is figyelembe vette – csakúgy, mint a picikét – és számukra klasszikus jógagyakorlatokat visz a foglalkozásba, melyek önállóan és a baba bevonásával is végezhetőek.

Szekszárdon a IV. sz. Védőnői Tanácsadóban (Vörösmarty u. 5.) dr.Csiki Teréz, Magyar Anna és Várfy Tiborné védőnők 11 órától Tiszta szóért – mondókákkal címmel tartanak interaktív előadást a már beszélni tudó, de még közösségbe nemigen járó korosztály és szüleik számára.

Budapesten az Aranyfénypont nevű helyen (Falk Miksa utca 28. III/2.) 16:00-18:00 között Steinmüller Csilla Magdolna a szülőket küldi iskolába. Előadása egy holisztikus szemléletű ismeretterjesztő előadássorozat első tagja. Hogyan segíthetjük a gyerekeket, hogy saját életüket éljék, amikor nekünk is rengeteg problémánk van? Hogyan boldogulhatunk és lehetünk boldognak az életben? Hogyan befolyásolnak minket a családból hozott minták? Ilyen, és ehhez hasonló fontos kérdésekre keresik majd – mindig az adott témában jártas – szakemberek a választ.

Gárdonyban a Zsongó Bárka Játszóházban (Bóné Kálmán utca 3.) 17:00-19:00 között Faragó Melinda, Móka János és Révészné Abuczky Anikó arról okosítják a szülőket, hogy Milyen is a szeretetteljes nevelés? A kerekasztal-beszélgetés vendégei három merőben különböző megközelítésből, más-más világnézeti alapokról fogalmazzák meg, a résztvevő érdeklődőkkel együtt, melyek a szeretetteljes nevelés legfőbb jellemzői. Mennyiben befolyásolja a nevelést az értékrend, a gyermek és a nevelő karaktere és attitűdje?. Talál-e a három megközelítés közös kapcsolódási pontokat? Ha elmész, megtudod!


És még számos színes program


Vácszentlászlón Arany János Művelődési Ház aulájában 18:00-20:00-ig Palásti Tünde Barackvirágzástól Bíboralkonyig címmel tart előadást a nővé válás szépségeiről és buktatóiról a pubertáskortól a klimaxig. Bármilyen korú vagy, ott a helyed!

Székesfehérvárott a Helyőrségi Klubban (Malom u. 3) 17 órai kezdettel a MODULE dúlái tartanak beszélgetéssel egybekötött filmvetítést a dúla szerepéről. Mi szükség a dúlákra, ha ott van az orvos, a szülésznő, s ma már, ha a pár szeretné, az apa is. A program során választ kapnak az érdeklődők arra, hogyan segítheti a dúla a várandósság, a szülés és a gyermekágy idején a természetes szülés-születés megélését és a kompetens szülővé válást.

Gyálon a Közösségi Házban 14 órától Kissné Dömötör Ildikó arról tart előadást, hogy a várandós anya hogyan tudja alkalmazni az autogén tréninget, ezt a végtelenül hatékony relaxációs módszert feszültségei oldására s egy kiegyensúlyozott állapot elérése érdekében.

Nyakunkon a nyár, úgyhogy jó ötletnek tűnik Kiskunlacházán a Petőfi Sándor Művelődési Központ és Könyvtár kamaratermében 11.15-től meghallgatni Christoph Gáborné előadását a napozásról babáknak és mamáknak, ahol a korszerű fényvédőszerekkel való ismerkedésen túl megtudhatod UV fénynek milyen jótékony és ártó hatásai vannak.

Végül a mai napra egy budapesti, szoptatásra felkészítő programot ajánlunk még: a Józsefvárosi Védőnői Szolgálatban (VIII. Trefort u. 3.) Buchtáné Vejnei Zsuzsanna tart előadást. A szoptatás az intim anya-gyermek kapcsolat kialakítását segíti, mondhatjuk a köldökzsinór folytatása. Elengedhetetlen, hogy a szoptatás adta lehetőségeket jól ki tudd  használni, és tudj jól élni vele mind a magad, mind a baba megelégedésére!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top