Hozzávalók 2 adaghoz:
– 1 jól megmosott, kimagozott, apró kockára vágott őszibarack
– 1 jól megmosott, kimagozott, apró kockára vágott édes alma
– 1 evőkanál víz
– 2 szem összezúzott kardamom mag (elhagyható)
– 2 evőkanál natúr biojoghurt
1. Az őszibarackot, az almát és a kardamomot egy kisebb lábosba tesszük, felöntjük a vízzel, és 5 percig lassú tűzön fedő alatt pároljuk, amíg a gyümölcsök meg nem puhulnak. Kivesszük a kardamommagot és eldobjuk.
Tipp: Akkor lesz a legjobb íze a gyümölcskrémnek, ha érett őszibarackot és édes almát használunk hozzá.
3. Az egyik adagot azonnal tálaljuk, a maradékot lefedjük, lehűtjük, és 24 órán belül felhasználjuk. Le is fagyaszthatjuk, és ha szükséges, felhasználás előtt adhatunk hozzá egy kis vizet vagy tejet.