Hozzávalók 1 adaghoz:
– 2,5 dl tej
– 2,5 dl habtejszín
– 1 vaníliarúd
– 4 vékony szelet fehér kenyér (héját vágjuk le!)
– vaj
– 50 g mazsola
– 25 g mazsola
– 3 tojás
– 50 g porcukor
– 2 evőkanál sárgabarack lekvár
Lassan forraljuk fel a tejet és a tejszínt a vaníliarúddal, majd vegyük le a tűzről. Hagyjuk állni 10 percig, majd szűrjük le. Kenjük meg a kenyereket vajjal, és vágjunk minden szeletet négy háromszögre. Rendezzük el egy kivajazott hőálló tálban, a szeletek közé tegyünk kétféle mazsolát. Verjük fel a tojást a cukorral, majd fokozatosan keverjük bele a tejbe és a tejszínbe. Öntük a kenyérre és süssük előmelegített sütőben 160 fokon 45-50 percig. Vegyük ki és hagyjuk kissé kihűlni. Óvatosan melegítsük fel a lekvárt egy kevés vízzel, és kenjük a tetejére!
Olvasd el a többi receptet is! A legkisebbeknek: Csirkesaláta-püré » 9-12 hónaposnak: Sajtos-mazsolás gyönyör » |