nlc.hu
Család
Mit egyen a baba?

Mit egyen a baba?

Leginkább anyatejet, ameddig csak lehetséges. Utána viszont frisset, egészségeset, gusztusosat. Olyat, amit egyszerû elkészíteni, és a baba is szereti. De vajon hogyan fõzzünk az egészen kicsiknek, hogyan a tipegõknek?




A kismamáknak már az is gondot okoz, hogy vajon mikortól kezdjen “főzésen” gondolkodni. És egyáltalán mit jelent a főzni szó egy egészen apró emberke esetében? Az első, legnagyobb harmóniában együtt töltött szoptatós időszak után a mamának és a babának is alkalmazkodnia kell egy egészen új helyzethez. Ráadásul a mamának tanulnia is kell. Ebben az időszakban lehet jó társa egy apróságokra szabott szakácskönyv.

A GABO Kiadó könyve a legmegfelelőbb erre a célra. A kézbeillő, szép kiállítású könyvecske gyakorlati tanácsokkal, jól illusztrált tippekkel segít a mamáknak a nagy váltásban. Az anyatejtől kezdve az első szilárd ételeken át szó esik az étvágytalan gyerekekről és az ételallergiáról is. A könyven szó esik azokról az élelmiszerekről is, amelyeket kerülni érdemes.





Néhány recept a könyvből, próbáld ki te is!

• 6 hónaposoknak: Csirkekrémleves »
• 6-9 hónaposoknak: Gyümölcskrém őszibarackból és almából »
• 9-12 hónaposoknak: Bundáskenyér csíkok »


A kezdő anyukáknak igazán nagy segítséget ad a 80 illusztrált recept, amely a legkisebbektől a 3 éves gyerekek korig ajánl egyszerű, egészséges ételeket. Nemcsak zöldésgek, gyümölcsök szerepelnek a könyv étlapján, hanem könnyű húsok is, jól mutató, egészséges nassolnivalók, kellemes desszertek. A nagyobbacskáknak szánt receptek közül néhányat akár a gyerekkel együtt is érdemes kipróbálni.





• Dr. Penny Stanway and Sara Lewis: Mit egyen a baba?
GABO Kiadó 2006. 


Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top